Witam!
Chicażbym kupić sobie zestaw sprężyn bo przy moim tunie skuta pasowało by wymienić i sprężynę centralną i tutaj teraz moje pytanie jaką byście mi radzili założyć sprężynę ??? I jaka jest sprężyna od nowo?ci +7% , +15% czy jakaś?? Proszę o szybką pomoc…
Spr?buj +50% Hebo
Seryjna ma powiecmu 100% i dodajesz do tej twardosci np.7% wiec uzyskujesz 107%Lapieszł
marcin17 napisał:
Seryjna ma powiecmu 100% i dodajesz do tej twardosci np.7% wiec uzyskujesz 107%Lapieszł
Oj nie zawsze tak jest, to jest zale?ne od tuningu jaki drzemieć w środku...
Jak wymieniłem wydech wstawilem +30% a jak sprzeglo i wario to +50% wiec nie mow takich bzdur :)
Brdury to ty pirdzielisz ja nie mowie ze ma założyć +7% tylko tlumacze mu na czym pojega te+ i jaka twardosc ma seria bo o to pyta!I czytaj ze zrozumieniem!
Czytam ze zrozumieniem ale już się ze mną nie k?u? bo seryjna nie ma +100% a to napisliście.
Jak dla mnie +50% Hebo byłaby ok, ale najwidoczniej jestem w dużym b??dzie…
Ale czy do tego mojego tuningu co jest niżej napisany sprężyna +50% Habo nie będzie za twardaż A po za tym gdzie mogę taką kupić?
PS. Ale on nie napisać +100% tylko powiedzmy 100%
marcin17 dobrze pisze a nie standardowa ma 100% twardości powiedzmy a jak kupujesz i pisz np. +22% to masz tak jakby stara tylko ze ma nie 100% twardości tylko 122%
[ Dodano: 2008-08-27, 18:13 ]
i jest o te 22% twardsza
Wiem ja kapuje to tak jak by seryjna miała 0% a jak jest np. +15% to znaczy że jest o 15% twardsza bo kiedyś jakiśkoleś pisać że seryjna ma 7%
Moim zdaniem +50% będzie za twarda!Kup najlepiej kaplet 7,15,22% i będziesz mogl regulowac!
A czy jest taki zestaw 7,15,22? hmm nie widziałem jeśli jest proszę podaj mi link… jak widziałem To Racing to jest 15 22 30…
No fakt pomylilem się masz raaje nie ma zestwu 7,15,22!Ale kup 15,22,30 jakos wyregulujesz na pewno!
Tak muszę właśnie taki zestaw kupić i do tego zestaw rolek testowych tylko w jakich granicach :roll:
A jakie masz teraz rolki?
hmm wiesz nawet nie wiem ale chyba mam 3 5,6g i 3 6g
Ludzie te np +50 to producenci sobie obierają jak chcą a nie o ile jest twardsza od seryjnej Ja bym ci radzę weź malossi zo?tą,hebo +50 lub tr +22 one maj,? podobne twardości.
A nie lepiej zestaw sprężyn TopRacing? A gdzie można kupić tą Hebo +50%? a czy wszystkie sprężyny są takie same?