Witam!
Mam mały dylemat… Nie wiem jaką kupić sprężynę dociskową. Jedyne na co się zdecydowałem to sprężynki sprzęgła Stage6 bordowe (bardzo twarde).
Z tego co wybieram:
1. Hebo +90% (czerwona) - taka twardość ponieważ czytałem że zawyżają procent twardości.
Link sprężyny HEBO
2. Polini +7% i +15% (oczywiście założył bym +15%)
Link sprężyn POLINI
3. Malossi Czerwona - I tu mam problem bo słyszałem że Malossi są najlepsze sprężyny, lecz nie wiem gdzie można ją dostać i za jaką cenę mniej więcej. (Jak ktoś by wiedział, proszę o link sklepu)
Oczywiście silnik minarelli w Aerox-ie, wydech Stage6 Pro replica chrom, wario Polini Speed Control 2003 (rolki 4,9g), Wentylator waria Polini Air Speed, Pasek Polini Race, Sprężyna dociskowa Top Racing +30%, sprężynki sprzęgła Top Racing +30%.
Nie dziwcie mi się i nie zadawajcie mi pytań po co zmieniam sprężynę i sprężynki sprzęgła… Od razu powiem że nadają się na złom Top Racing robi najgorsze sprężyny jak dla mnie. W zeszłym sezonie się przekonałem ;/
a człowieku ty masz jakiś tuning porządny że chcesz takie twarde sprężyny powkładać??
Jak nie masz żadnego tuningu to w zupełności starczy malossi biała. Choć do seri i to jest zbędne…
Do sporta najlepsza sprężyna to malossi żółta. a jak masz ponad powiedzmy 12KM to wtedy inwestuj w malossi czerwoną… Im masz miększą sprężynę tym lepiej się jeździ
www.sklep.mieloch.pl
www.skuterdoktor.pl
www.sklep.jednoslad.pl
Ja dodam tylko, że sprężyny malossi są do nabycia na skuterdoktor…
zolta malossi jest twardsza od hebo czarnej ?
siwy_fact:
“a człowieku ty masz jakiś tuning porządny że chcesz takie twarde sprężyny powkładać??
Jak nie masz żadnego tuningu to w zupełności starczy malossi biała. Choć do seri i to jest zbędne…”
Po pierwsze może byś przeczytał wszystko to co napisałem, a potem byś oceniał!!!
Tak naprawdę pewnie sam nie wiesz jaka twarda jest sprężyna malossi czerwona bo pewnie nigdy jej nie miałeś wiec się tu nie wymądrzaj.
Ja jednak nie jestem taki głupiutki i wiem co robię. A z tymi sprężynami mallossi to nie wiem jak to jest i nie znam ich twardości. Sprężynki sprzęgła biorę bardzo twarde żeby ruszał z wysokich obrotów a sprężynę dociskową też muszę jakąś twardą zastosować tylko nie wiem którą. Mam wydech wysokoobrotowy więc sprężyny nie mogą być miękkie.
jak wsadzisz za twarde sprężynki sprzęgała to nie będzie łapał muły!!
ok nie doczytałem do końca ale to tego tuningu wystarczy malossi żółta…
Stage6 pro replica faktycznie wydech super extra wysoko obrotowy!! Wydech wysoko obrotowy to yasuni c20 i wyżej
A możesz mi napisać dlaczego MUSISZ włożyć twardą sprężynę??
No może i nie taki jakiś super extra wysoko obrotowy ale jednak dopiero jak się wkręci w wysokie obroty to idzie jak burza.
Może i masz rację że przesadziłem z sprężyną malossi czerwoną, ale jak mi się zdaję to żółta będzie ok.
Sprężyna mi jest potrzebna bo mam muła na starcie gdzieś do 20 km/h a brałem od kumpla sprzęgło stage6 z twardymi sprężynkami i obroty były wysokie a on nie chciał iść.
Wiec dla tego się zdecydowałem na wymianę sprężyny dociskowej. Bo ta moja Top Racing zrobiła się miękka ;/
>>>>>Więc która będzie najlepsza z tych 3??? Malossi żółta, Hebo +90 (czerwona) czy Polini +15%???<<<<<
malossi żółta
No i wszystko jasne. Dzięki za pomoc