Jaka sprężyna centralna?

Witam! Próbowałem, ale nie udało mi się znaleźć informacji na temat sprężyn centralnych. Mam Keeway"a F-act’a i założonego w nim Multivara 2000, założyłem również tę sprężynę z zestawu z wariem i wydaje mi się że jest za twarda i chciałem wiedzieć czy jest jakaś miększa. Słyszałem coś o białej z Malossi, będzie pasować? I czy jest różnica między sprężynami do Keeway’ow (minarelli horizontal), a np. do Peugot’ow. Albo w ogóle jakich firm najlepiej kupować te sprężyny centralne?
Pozdrawiam

jakiej firmy najlepiej markowe hebo małossi

Czyli jaką sprężynę założyłeś żółtaż? Na moje to powinieneś dać białą małossi. W zupełności by starczyła. A i do silnika cpi/keeway pasują tylko sprężyny od minarelli

A powiedz mi jaka ja powinienem dać sprężynę. Mam na razie tecnigasa next-r, i w nastepnym sezonie bede dawal malossi multivara. Moge dać na razie +15% ?

nawet 22% ja bym dał

Dzięki wielkie, biorę się za szukanie po sklepach. A Malossi biała ma jakiś odpowiednik z HEBO? A jaką opinię ma firma Naraku Performance odnośnie sprężyn centralnych? Np. tych:

http://skuterdoktor.pl/product_info.php?products_id=4719

A doradź mi jeszcze, na tym wariatorze trochę muli na starcie, myślałem nad sprężynkami do sprzęgła firmy HEBO, tylko co do doboru twardości, którą wybrać? Sport, Racing, czy Racing Pro?

A powiedźcie jaką sprężynę mam dobrać do morini + wydech arrow?

ja bym nie zmieniał… pasek ci się ślizgaż?