Jaką dysze do gaźnika ??

Witam, Mam zamiar kupić nową dysze główną do seryjnego gaźnika Nie wiem jaką mam teraz bo nie mierzyłem ale mam pytanie jaką kupić bo na Skuter Doktor jest ich dużo ;/ Mam Piaggio ZIP z 94 roku … wersja SSL25

Po co Ci nowa dysz do gaźnika? żeby sprawdzić rozmiar, nie trzeba mierzyć. Wszystko pisze na dyszy.

Na tym forum to jeden lepszy od drugiego … Jeden pisze że WYMIEŃ DYSZE a drugi napisze PO CO CI NOWA DYSZA I kogo tu słuchać ??

dyszę się zmienia gdy modyfikujesz układ dolotowy np. wymieniasz filtr powietrza na stożkowy albo gdy wymieniasz cylinder i nie stać cię na gaźnik większy. Wiedz że większa dysza zwiększy spalanie!!

A jak zwiększamy cylinder to razem ze zmianę dysze trzeba filtr powietrza zmienić prawda?

Eee tam O spalanie tu nie chodzi tak czy siak trzeba tankować:D A teraz powiedzcie jaką dysze kupić ?? Jaka ma mieć średnice ?? Najpierw kupie dysze i jak nic nie pomoże to kupie gaźnik … Bo rozwiercić gaźnika nie wolno prawda ? PS. Mam na oku gaźnik 17.5mm razem z filtrem stożkowym od razu ale zobaczymy :)…

Jak się już uparłeś na tą dysze to rozkręć gaźnik i zobacz tam jest dysza i na niej jest napisane jaka jest wielka przypuszczam że masz 50 to wymienić tak na 70-80 i powinno być dobrze

Są wakacje więc mam pełno czasu :slight_smile: Dysza nie jest droga bo kosztuje 10zł :slight_smile: Więc będe kombinować Dziękuje za sensowną odpowiedź