Jaka dysza główna do tego gaźnika....

Witam, mam taki problem, że chcę kupić większą Dyszę Główną do swojego gaźnika (seryjnego) w Keewayu Hurricane, i sęk w tym, że nie wiem jaka by pasowała … Bo w końcu gaźnik nie jest ani Mikuni, anie Delorto ani innej znanej firmy (chyba, bo ja się na tym nie znam, tak czy siak to widnieje na nim tylko napis “LEADER”) …

Zamiećszczam zdjęcia…

Z góry dziękuje za pomoc

Najpierw mi powiedz po co Ci ta dysza ? Na tej źle jezdzi ?

Bo ta jest seryjna 58, czyli jest to jedna z 3 blokad w Keewayu o ile dobrze ogarniam, a że mam sportowy wydech i wariator to i dysza by się zdała większa …

A co do “chodzenia na niej” , to fakt faktem moto trochę się dusi na starcie (wiem, że to kwestia wyregulowania wszystkiego itd, ale wydaje mi się też, że to może zależeć również od dyszy)

Hyhy tak patrze i to co pokazujesz nie wygląda mi na dysze, chyba że w Keewayach są takie a nie inne. Polecam kupić dyszę o 10-15 maksymalnie o 20 większą

na tej ostatniej fotce jest pokrętło od regulacji obrotów

jak ta śrubka z tą sprężynka to śruba regulacji obrotów :slight_smile:

Ok, chcesz kupić większą dysze robisz tak:
1. Wykręcasz starą dysze
2. Idziesz do serwisu jakiegoś z częściami do skuterów/motorów
3. Dajesz im starą dysze i mówisz o ile mm chcesz większą
4. Dobierają ci dysze na wzór twojej tylko że większą
5. Wracasz do domu montujesz itp.

Ale żeby zacząć coś się w to bawić to trzeba najpierw wiedzieć gdzie jest ta dysza :slight_smile:
A powinna być ( jak się patrzy na pierwsze zdjęcie ) To po lewej stronie pod ta " kopułką "

dysza jest centralnie właśnie pod tą “kopułką” tam gdzie jest pływak :stuck_out_tongue: to chyba będziesz wiedział … a dyszę kup o 10 większą i dobrze wyreguluj… maksymalnie o 15… bo 20 to już będzie za duża :roll: