Jaka 125

Mam pytanie czy mozecie mi polecic jakas tania dobra 125 4T. I jeszcze co myslicie o Romecie Division

chińczyk paskudny

Paskudny? Mi się podoba :)
Ale z polskimi chińczykami jeszcze nie miałem do czynienia, więc ograniczę się tylko tego, że jest ładny.

Jeździłeś na 125? One jeżdżą tylko trochę lepiej niż 50. Poszukaj coś większego w pojemności, ale w równie małej budzie. Ja polecę Ci Aprilie Sportcity 200/250. Sam mam dwie i jedną z nich mam do sprzedania, jeśli jesteś zainteresowany oczywiście. Obie przygotowałem do sezonu, są po wymianie płynów itd. Sprzedam tę, która będzie Ci się bardziej podobała.

zalezy czy biegowka -potem jaka,tzn enduro,turystyk,choper czy scigacz?
skuter zalezy -maly ,duzy-maxi ?
a wszystko ile kasy przeznaczasz jak na markowa 50 nowke to zakupisz jak poszukasz b,dobra markowa 125 to zaleta w cenie 50 masz 125 czy nawet 150

dostawcy napisał:

Jeździłeś na 125? One jeżdżą tylko trochę lepiej niż 50.

Mam wrażenie, że Ty wogóle nie wiesz o czym piszesz!
17KM w 125ccm to ogromna przepaść z 3 konikami chińskimi!
Mówię tu oczywiście o markowych sprzętach Hondy czy Yamahy.
Polecam Hondę Varadero 125, KTM Duke...
Sam mam Hondę CBF125 i w porównaniu z chińskimi skuterami, ten motocykl to niebo a ziemia...

benekpe napisał:

dostawcy napisał:
Jeździłeś na 125? One jeżdżą tylko trochę lepiej niż 50.

Mam wrażenie, że Ty wogóle nie wiesz o czym piszesz!
17KM w 125ccm to ogromna przepaść z 3 konikami chińskimi!
Mówię tu oczywiście o markowych sprzętach Hondy czy Yamahy.
Polecam Hondę Varadero 125, KTM Duke...
Sam mam Hondę CBF125 i w porównaniu z chińskimi skuterami, ten motocykl to niebo a ziemia...

No tak racja, ale już Romet Retro 125cc ma 6,5km a a cylinder malossi sport 70 ma już 10km. Wszystko zależy od marki.

benekpe jak szukałem 125 to jeździłem wspomnianym retro, yamahą cygnus i symem. Dla przykładu Cygnus ma 11 KM i 120 kg. Moje odczucie bierze się też stąd, że takie skutery są dużo cięższe przez co nie czuć ich 8,12 czy 15 KM. Stąd moja opinia.

Ponadto gdzie z 125 ccm masz 17 kucy? W skuterach takiego czegoś nie widziałem. A wspomniane przez Ciebie Hondy mają 14 Varadero przy 150 kg masy i cbf ma 11 KM przy 120 kg. Podałeś jednak motocykle, a wydaje mi się, że autor szuka skutera.

Moje apki przy 150 kg mają odpowiednio 18 i 22 KM i np miałem okazję stanąć do startu z burgmanem 125 czy 200 już nie pamiętam, został daleko w tyle.

Sorki, dane podałem z pamięci... Varadero ma 15KM.. CBR125 podobnie... Nie można twierdzić, że takie motocykle są niewiele mocniejsze niż te o pojemności 50ccm... bo to totalna bzdura...
Skąd przypuszczenie, że autorowi wątku chodzi o skuter, skoro szuka czegoś w stylu rometa division?
Nie ma co dyskutować o gustach, lecz we wszystkich rankingach Honda Varadero 125 ze swym znakomitym silnikiem w układzie V w klasie do 125ccm jest bezkonkurencyjny... Ten motorek przez niemal wszystkich stawiany jest na 1-szym miejscu. "wyglądem przypomina rasową 600-tkę"...