Jaka 125?

Witam ponownie jak uda mi się zdać na A1 będę się przymierzał prawdopodobnie do 125-tki miałbym na nią ok 5000zł. Myślałem nad aprrilą rs125,lub cbr125 może są jeszcze jakieś inne modele godne uwagi?

Kumple mają Honde cbr 125, Yamahe yzf r 125 i Derbi gpr 125. Yamaha jest ładna i nowa, a jeździ tak jak cbr tylko, że dojrzalej wygląda. Yamaha i Honda spalą mało bo to 4 suw, ale przyspieszenie nie jest za mocne, chociaż do jazdy w mieście się sprawdza. Derbi gpr 125 ma świetne odejście bo to 2 suw. Trochę więcej spala, ale w trasie przy 90km/h można zejść do 4.5l/100km. Ja byłbym za 2t.

też myśle nad 2t,ile te Derbi ma v-maxu?

Kuzyn ma i ciśnie mu to 150kmh było z lekkiej górki

Ile trzeba mieć lat do zdania na A1?

3miesiące przed ukończeniem 16roku życia możesz przystąpić do kursu A1 ale w tym roku raczej nie zdążysz wiec pozostaje ci nowy rok z nowymi przepisami

to nowe przepisy obowiazuja też A1? specjalnie karty nie robilem bo bylem pewny ze zrobie a1...

Słyszałem ze podobno wychodzi jakies nowe prawojazdy za który można zamienić karte motorowerową. Zastanawiam się czy zamienić tylko nie wiem co to za prawko ale podobno na tym mozna jezdzic quadem do 350kg tak mi powiedzial kolega

UP. Ale offtopic walnąłeś...

A1 dotykają lekkie zmiany tak jak i AM,A2 oraz pełne A. AM od 14lat, A1 bez zmian (16), A2 (18) i pełne A (20/24). Dotyczą one również przebiegu egzaminu, pytań itp.