Jak zwiększyć ilość powietrza w mieszance?

Witam Jak mogę zwiększyć ilość powietrza w mieszance?(śrubkę od powietrza całkiem wykręciłem i wkręciłem krótka śrubkę żeby brudu się nie napchało). Mój skuter potrzebuje więcej powietrza ponieważ ma przy ruszaniu ma małego muła (a gdy przejechałem się bez tej śrubki lub bez filtra powietrza to było dużo lepiej :lol: ) DZięki za odpowiedzi Pozdro

Może, pomyśl o stożku.

Tylko czy stożek nadaje się na drogi gruntowe(mieszkam na wsi :wink: )

Jeśli ma osłonę (Polini Airbox, Malossi E-5) to się nadaje

zastanowić się jeszcze a jeśli bym nie kupował stożka to czy ta gąbka filtra powietrza by pomogła? http://sklep.mieloch.pl/product_reviews_info.php?products_id=2818&reviews_id=2335&osCsid=23eb17bd1223b2cbe6302c12f2262a82 dlaczego nie mogę dać adresu strony z mielocha? Czy można jakoś przerobić seryjny filtr żeby dostawać więcej powietrza? A jeśli chodzi o stożek to czy zwiększy on spalanie, poprawi osiągi(przyśpieszenie, v-max)

Gąbka też pomoże. żeby zwiększyć dopływ powietrza, możesz też wywiercić dziurki w puszce filtra, tylko pamiętaj nie za duże i nie za dużo!

nie za duże czyli takie o średnicy 3mm

Dlaczego nie możesz podać linka od mielocha bo to nie jest forum mielocha tylko jednośladu gdybyś chciał zauważyć :stuck_out_tongue: Tak jak był na forum mielocha dawal linki z jednośladu. Najpierw zrób dziurki, jak nie pomoże to kupuj air boxa od poliniego.

rozumiem że to nie jest forum mielocha ale na jednośladzie nie ma tej gąbki i dlatego wkleiłem z mielocha. Nie wiedziałem że nie można :cry: .Ale te dziurki to jakiej średnicy?