Witam
Po wymianie cyla na 70cc i gaźnika na 17,5mm skuter pali mi ok.6-7/ 100km :!: :shock: . Wiec nie wyrabiam się juz z kasa na paliwo…jak się da zmniejszyc to spalanie???
Zrzuć ząbki na iglicy
mniej odkręcać :roll:
Napisaliśmy chyba w tej samej sekundzie bo jak pisałem to jeszcze nie było twojego postu a jak dałem wyślij to potem już był a mój i tak jest przed twoim / RudY
Iglica do góry
Jeździć na niższych obrotach, rozpędzać się do ok. 70 na max manetce ( wtedy przyspieszanie zajmuje mniej czasu, i mniej paliwa jest zużywane na przyspieszanie) i jeździć na lekko odkręconej manetce przy 60-70km/h.
[ Dodano: 09-07-2009, 21:58 ]
Hamować silnikiem.
Robertus napisał:
Iglica do góry ;-)
Chyba na dół!!
a tak to nie kręcić manetką w dwóch pozycjach. wsadzić mniejszą dysze i iglice na dół.
Ale najlepiej to jeździć SPOKOJNIE
to prawie nic nie daje ;/siwy_fact napisał:
gmax napisał:
to prawie nic nie daje ;/siwy_fact napisał:
To bardzo dużo daje! Przynajmniej przy serii.
Kowal napisał:
Przynajmniej przy serii.
ale on ma małossiego sporta
a tak BTW Kowal ile tobie pali rox?
3 litry
[ Dodano: 13-07-2009, 11:42 ]
do czterech przy odkręcaniu
gmax napisał:
to prawie nic nie daje ;/
Oj mi daje i to dużo ja jak jadę spokojnie to pali koło 4litry na 70ccm a przy odkręcaniu bez przerwy pod 6,5l podchodzi :)
a mi przy odkręcaniu do 9l dobije a jak cały czas spokojnie to pod 6 powinno podejść
dobra koniec o tym komu ile pali, ok? RudY, jako mod powinieneś pilnować porządku
No tak ale my tylko mu dobitnie udowadniamy, że to pomaga / RudY
Może wsadź mniejszą dysze ?? no i ne ikreć tak… ale dla pocieszenia moja 50 pali 6-7 L xD
w sportowych gaźnikach się chyba nie reguluje dawki na iglicy tylko na plywaku i poprzez zmiane dyszy
Kamil Wojda napisał:
w sportowych gaźnikach się chyba nie reguluje dawki na iglicy tylko na plywaku i poprzez zmiane dyszy
niby jak na pływaku możesz wyregulować dawkę paliważ?!! W większości gaźników się reguluje też iglicą także nie wprowadzaj nikogo w błąd!!
siwy_fact napisał:
niby jak na pływaku możesz wyregulować dawkę paliważ?!!
normalnie odginasz blaszke przy pływaku albo w góre albo w dół i zmieniasz skład mieszanki :)
raczej poziom benzyny w komorze pływakowej gaźnika!!
siwy_fact, i przez to skład mieszanki
im więcej go w komorze tym bogatsza mieszanka i w drugą stronę logicznie
Może masz go ustawionego na ostro i ciagle trzyma ci wysokie obroty wtedy to chyba rzeczywiście ciężko zaoszczędzić nawet spokojniejsza jazdą.