Kupiłem apke z naklejonymi naklejkami na przodzie jest tego mnóstwo jak je zerwać z plastiku :?: żeby nie było śladu?i ładnie schodziły :?:
Podgrzej suszarką i próbuj ściągać. Możesz sobie pomóc benzyną ekstrakcyjną albo rozpuszczalnikiem.
Ja tam swoje oryginalne naklejki ze skutera Keeway focus po prostu zerwałem ;p
Zacząłem skubać je paznokciami, jak trochę odeszło to pociągnąłem i tak schodziło, w prawdzie powoli i potem paznokieć bolał ale śladów nie ma, a robiłem to z nudów bo na kolegę czekałem xD
zerwij naklejki na sucho potem ,potem weź gąbkę kuchenną namocz ją w wodzie lub w wodzie miećszanej z benzyną extrakcyjną żeby lakier nie wyblakł (potem i tak spłucz czystą wodą ) i poleruj(miękką stroną) schodzi dość łatwo nawet se ręki nie zmęczysz
Ale chodzi o takie naklejki że ktoś nakleił a nie fabryczne? Bo tamte to mogą być pod lakierem jak u mnie;p
Jeśli nie to suszarką podgrzej, i próbuj. Jeśli są takie “Stage6” to one schodzą bez najmniejszego problemu, paznokciami.
tylko jak będziesz ta suszarka grzełą to uwarzaj zeby ci plastiki na ziemieć nie zaczeły kapać
Ja u siebie norlamnie zrywalem a klej pozostaly odrdzewiaczem zmylem xD
Buahhahaha :lol: :lol: Suszarka nie ma takiej siły żeby roztopić plastiki, no chyba, że w Hinolu 8-)sebo747 napisał:
tylko jak będziesz ta suszarka grzełą to uwarzaj zeby ci plastiki na ziemieć nie zaczeły kapać
Prędzej opalarką...
Jasiu226, ty masz jakieś urazy co do CHinoli :?:
Patrzę, o tu już któryś temat w którym się czepiasz chinolców… :-x
No tez zalezy jaka bo jak do włosów to nie stopi się ale sa specja;lne do warsztatu i one na pewno by roztopiły
Mam uraz... Niestety... Sorki za OT... :oops:Xarmac napisał:
Patrzę, o tu już któryś temat w którym się czepiasz chinolców... :-x
Widać ma uraz bo On nie ma chinola tylko markowy skuter, jakby miał chinola to by pisał że się markowych używek nie opłaca bo lepiej kupić chiński nowy :-P
Zwykła suszarka to nie ma szans żeby plastiki stopiła xD
Mam pytanie, czy da się zerwać naklejki(malowane lakierem), żeby śladu nie było?
nie da się jak są przemalowane lakierem
Da się usunąć ale ślad po nich trzeba usunąć przemalowując owiewkę clarem (Całą owiewkę matując odpowiedniej grubości papierem. Pomalować clarem . I polerka)
już zerwałem paznokciami znalazłem pod naklejkami dosyc duże rysy naszczęście zima się zbliża to się plastiki pomaluje