Jak zdjąć tylne koło?

może mi ktoś powiedzieć jak wyciągnąć oś z kołaż Niby jest tylko wkładana jak z przodu ale mimo wybijania ją młotkiem gumowym dalej siedzi boje się mocniej uderzać bo nie jestem pewien czy coś jeszcze trzyma. Czy jest jeszcze coś co blokuje tą oś?

Jaką oś z tyłu trzyma się na nakrętce lub 3 śrubach.
Odkrecasz i schodzi bez problemu.
Chyba że mowa o rzełożeniach ?

To nie ta bajka( z pewnością masz na myśli takie rozwiązanie jakie ma skuter w twoim zdjęciu) otóż nie, tutaj mam do czynienia z podwójnym wahaczem. Kombinowałem już z tym sporo czasu(10 minut temu wróciłem z garażu) i nic nie udało mi się zrobić :cry: ma ktoś jakąś radę? Wydaje mi się, że jest jakieś zabezpieczenie jeszcze ale nie jestem pewny dlatego pisze. Help me guys! :frowning:

Może zarzuć jakieś fotki ?

Nie tam nie ma żadnych blokad… po prostu mocno trzeba walić przez jakąś tulejkę tylko żebyś nic nie uszkodził… z wyczuciem i zejdzie… podobnie miałem gdy robiłem tak przy Apce SX… i zeszło :roll:

Coś mi się wydaje że musisz wszystko poodkręcac, zarez z zębatką i, poluzwać śruby od niacągu łańcucha

A tak pro po to jaki to motorek??

Apirilia rs:P

musisz wybić ośkę!! Najlepiej młotkiem gumowym albo przez jakiś pręt… Jeśli to jest rs

o to mi chodziło, dzięki wam bracia motórzyści:-D Jutro spróbuje tak jak mówicie w razie czego będe pisał