Jak zamontować rozrusznik?

Witam, po dłuższym oczekiwaniu, wkońcu doczekałem się nowego rozrusznika.
Problem w tym że nie porównałem sobie rozrusznika ze sklepu z moim :slight_smile: I troszkę się one różnią.

Zdjęcie nowego :

Zdjęcie starego:

Prosił bym, abyście mi powiedzieli jak go zamontować, gdzie ten czerwony kabelek przypiąć, i czy ten rozrusznik będzie pasował do mojego skuteraż Bo w starym rozruszniku są 2 kabelki a tu tylko 1.
Jeśli by ktoś dał rade to niech mi zaznaczy na tym zdjęciu gdzie ten kabelek dopiąć:

Czerwony jest prądowy a zielony może być masa. Podłącz sam czerwony i zobacz czy kręci jak nie będzie kręcił to wciśnij stop guzik od rozrusznika i zielony przytkaj do ramy.

Tylko w które miejsce mam go przypiąć, bo ten kabel z poprzedniego rozrusznika podchodził, do takiej kostki.

czerwony podepnij tam gdzie stary

Tylko że stary podchodził do kostki, i nie mam możliwości przypięcia go tam.

jak starego wypniesz to masz miejsce w kostce. Dlaczego nie możesz podpiąć

Wpiąłem tego czerwonego do kostki, i dalej nic, tzn. coś stuka, ale rozrusznik nie kręci.
A gdybym odpiął obecny kabelek (ten czerwony) i podpiął ten stary kabelek do nowego rozrusznikaż"
Mam gwarancje ze się nie spali

zielonym dotknij jeszcze do jakiejś nie zamalowanej części ramy i wtedy spróbuj zapalić

człowieku łapiesz jak dieasel na mrozie :-? podepnij ten czerwony gdzie wcześniej miałeś podpięty stary… a zielonym załap masy tzn. dotknij kabel do jakiejś metalowej niczym nie małowanej rzeczy …

Nic to nie dało, tzn. zaczęło coś kręcić, ale nie ma opcji odpalenia bo to jakoś dziwnie burczało, wątpie żeby się kręciło.
Skutera dobry miesiąc nie odpalałem, i teraz jak kopie kopką to co 2-3 kopnięcia tak “pierdzi” i wylatuje przez filtr stożkowy taki dymek o zapachu paliwa, wie ktoś o co z tym chodzić

[ Dodano: 29-06-2009, 19:03 ]

KooksiK napisał:

człowieku łapiesz jak dieasel na mrozie :-? podepnij ten czerwony gdzie wcześniej miałeś podpięty stary… a zielonym załap masy tzn. dotknij kabel do jakiejś metalowej niczym nie małowanej rzeczy …

Wszystko jest podpięte jak było wcześniej…

[ Dodano: 29-06-2009, 19:37 ]
Zadzwoniłem do sprzedawcy i powiedział mi że masa jest nie potrzebna, wystarczy podpiąć ten czerwony tylko kabelek.
Mam go podpiąć do kostki czy gdzieś indzieją Bo po podpięciu do kostki nie działa.

[ Dodano: 29-06-2009, 20:58 ]
ROZRUSZNIK DZIAŁA, TYLKO JAK NARAZIE SŁABO KRÊCI I NIE ODPALA BO SŁABY AKU:)

Zamykam, bo chyba głupszego topicu już nie szło wymyślić… koniec spamu :smiley: Jacob555