Witam, wczoraj jadąc moim skutrem pękł mi pasek, kupiłem nowy ale jak go założyć? tzn gdzie go włożyć w jaką szczelinę jakis obrazek pomocniczy by się przydal. Dzieki z gory i nie smiećjcie się ze mnie jestem poczatkujacy w mechanice
No tak ale jak krece tym co dales na drugim foto to kolo się nie obraca ;/ ono potrzebuje większych obrotów czy coś
Tak, potrzebuje większych obortów. Koło obraca się jak zaczynasz kręcić dzwonem (nie ma na zdjeciu)
A jeszcze jedno pytanie: ten bialy talez jak go odkrecic bo za chiny nie mogę go niczym odkrecic
Nie musisz go odkręcać. Złap jeden talerz z tyłu i przyciągnij go mocno do dzwona, spręzyna będzie stawiała opor ale jak dociagniesz się zatrzyma i pasek powinien wejsc bez odkręcania.
najlepiej jednak odkrec przeciwtalerz waria (to co z przodu jest nauz z tylu i naciagnij na tulejke i dokrec i po problemie… A jak odkrecic to byly tematy z blokada waria… a i tak apropo wino co ten pasek przezyll???
Zdjęcia z google.pl
nosz trudno odkrecic ten talerz ehh
a pasek przezyl skromne 11k kilometrow
ja robie tak nakladam klucz (chyba 13 albo 14 taam jest) jedna reka trzymam klucz i talerz a druga uderzam mlotkiem w klucz i az pusci i zawsze dziala ;d
wszystkiego probowalem i nie mogę tego talerza unieruchomic aby srobe odkrecic ;/ moze jeszcze jakieś rady
PS: ten sposob z youtube tez ale nie mogę tego klucza nigdzie wsadzic bo nie blokuje waeia tak jak na filmiku ;/
SemirGerkhan, kup albo blokade tłoka albo jedź do jakiegoś mechanika co ma klucz pneumatyczny i ci odkręci i zakręci bez problemu
tylko ze u mnie najblizej do mechanika 20 km ;/ ;/ juz unieruchomilem ten talerz i mam pytanko czy jezeli uzyje duzo sily do odkrecenia śruby bo nie chce ona odkrecic się za chiny a nie wiem czy jak uzyje duzo sily to moze się cos z walem stac albo cos takiego.
A z wałem?
Nie sądzę żebyś miał tyle siły.
Czyli można na maxa odkrecac i się nic nie stanie?
SemirGerkhan, tak odkręcasz ciągnąc klucz do góry czyli obracając w przeciwnym kierunku do ruchu wskazówek zegara
ale zakręcasz tylko rękoma nie pukasz w klucz czy coś takiego bo można gwint na wale zjechac
okey rozkrecilem wario a teraz pytanko wyleciala taka srebrna podkladka i to jest blokadaż czy mam ja wsadzic spowrotem? i jeszcze bym poprosil zdjecie wariatora z wlozonymi rolkami bo wylecialy ;( i nie wiem jak je wlozyc
tutaj masz wario na 9 rolek, jak masz na 6 to tak samo wkładasz.
ok to juz mam z glowy a ta blaszka
słuchaj jeśli można ją założyc na tuleje wariatora to jest to blokada bo nie pozwala wspiąc się paskowi jak najwyżej
a jeśli jest taka sama lub mniejsza to załóż ja
jest to taka jakby podkladka mysle ze to blokada
[ Dodano: 15-07-2009, 19:49 ]
ok wszystko zlozylem i smiga tylko na szybkich obrotach rusza nie wiem czemu ;/