Witam mam taki mały problem jechałem raz z 50 noi nagle musiałem hamowac i przednim kolem udezyłem w tłumnik kolegi i po chwili jak wstałem i siadłem na skuta okazało ze kierownik jest z krzywiony probowałem go z kopa wyprostowac ale nic to samo jak to można naprawic widziałem tam pare śrub ale nie wiem co i jak ???
Ale co dokładnie się skrzywiło? Kierownica się wykręciła tak jak w rowerze ?? Jeśli tak podjedź do jakiejś ściany, murku. Zaprzyj przednie koło i kierownice naprostuj
powiem tak zeby jechac prsoto muszę kierownik mieć o jakieś 6-9stopni w prawo niby da się z tym jezdzic ale nic nie widzę jak jest ciemno bo swiatło pada mi na prawa stronę a nie na droge a lampe mam w kierownicy
Jeżeli jest u ciebie takie samo rozwiązanie jak było w moim to musisz zdjąć górny plastik poluzować dwie śruby na sztycy od kierownicy i ustawić ją prosto. Chyba ze kierownik się zgiął to najlepiej zamawiać nowy.
ale chodzi o te 2 śruby co sa jak te amortyzatory 2 przednie ?i co z tego ze go odkrece ?? to chyba cos przy kierowniku powinienem poluzowac i ustawić ?
kierownica to jest to czerwone, na niebiesko jest mostek(adapter) a to do regulacji jest na żółto