Jak wyczyscic tłumik

Witam. Mam pytanie odnosnie czystoci, a mianowicie po załozeniu nowego tłoka (jakieś 5000km temu) zeby znowu nie zmieniac oleju nie załowałem z tegóż powodu tłumik jest cały w spalonym oleju i takie tam rózne i moje pytanie brzmi "Czy wiecie jak go wyczyścić od środkaż??? jakimi narzedziami lub płynami

większość ludzi czyści wydech kretem :slight_smile: wlewa go i zatyka na jakiś czas wylewa i czysty :slight_smile:

jeszcze jakieś pomysły???

przeczyść go wodą pod ciśnieniem :mrgreen:

Albo rozkrój kątówką i wyczyść szczotką drucianą :smiley:

a potem zespawaj :slight_smile: i będzie gites

moze jakieś wzorki jeszcze wyciąć, nasrac na to powbijac wykałaczki w gó**o i powiedziec ze jeżyk jezdzi ze mną tak ??? mi chodzi o srodki które tam mogę włozyc lub wlac a nie kroić tłumik

kreta zalej albo benzy ale w tym przypadku podpal i daj znac ze szpiala czy pomogło ale raczej w tym przypadku powinno

wez wlej trochę benzyny … z jednej strony wloz jakis wezyk … i podpal to … ale uwazaj , zeby ci wasa nie spalilo hehe :mrgreen: :mrgreen: i jak juz będzie się palilo , to lekko dmuchaj w wezyk … ja tak zrobilem i tłumik noweczka :stuck_out_tongue: Pzdr :smiley:

Sprzedam Suzuki Marauder 125 , Piaggio Zip 50 , Suzuki Ap 50 i Zestaw Stage 6 tj. Cylinder , Glowiczka , Tlok , Sworzen , Wal … 70 ccm Do Silnikow Piaggio/Gilera :564:

LuQ napisał:

kreta zalej albo benzy ale w tym przypadku podpal i daj znac ze szpiala czy pomogło ale raczej w tym przypadku powinno

Dzieki za troske o mnie i widzę szpital juz przewidziałes ale chyba wezme kreta i ładnie wszystko w srodku pójdzie a jak nie to benzyna w ruch i bum

Kret albo rozcinanie (nie polecam) lub wlej sam rozpuszczalnik i potrząś (serioo) lub szampon od sadzy kup

Nie wiem jak wy ale ja swój tłumik czyściłem w ten sposób, że rozgrzałem go palnikiem i potem delikatnie klepałem po nim młotkiem gumowym, i trochę syfu wypadło.

popieram kretem to zrob a potem bezynka jesszcze i podpal wtedy wyczyscisz dokladnie

ej ile taki kret moze kosztować ??? (nie chce mi się jechać do sklepu)
Ja dzisiaj próbowałem tak ze wlałem trochę cilit bang zalałem 2l wrzątku i trochę szamponu do smaru mi zostało to doałem postało 1h i wylałęm czysciutką wode heh pozniej nalałem benzyny i podpaliłem i tez dupa dalej sadzy pełno tylko tłumik się okopcił

sebo747, źle robiłeś z tym cilitem, to się nie nadaje. Kret koło 10zł :stuck_out_tongue: