http://img144.imageshack.us/img144/60/dgfi.jpg to jest coś od świateł, ale szukając “przekaźnik” nie ma na allegro a potrzebuje tego bo świateł nie mam…
Chyba chodzi Ci o przerywacz
Przerywacz to od kierunków Jak od swiateł to regulator napięcia
Chodzi o to ze regulator wymieniłem i wszystko działa prócz świateł (stop mam, kierunki zegary i starter) tylko właśnie pozycyjnych i dlugich nie ma… przerywacz kierunków to chyba co innego, przynajmniej było to w f12 a w factorce nie wiem co to jest… Wino mowi ze to jest od świateł (od niego mam tą fote)
Najlepiej wyjm i zanieś do sklepu to ci powiedzą…A jesteś pewny że to tego winaż??
Sprawdzałeś żarówkiż kable?
Może to banał, ale sprawdźiłeś żarówki i wszystkie kable od świateł?
Jedna żarówka jest spalona, druga działa, tył też działa bo teraz mam to na krótko podłączone do akumulatora żeby jakoś jeździć…
wg mnie jak działa Ci stop i kierunki to nie możliwe ze spaliło się coś z tych przetwornic/transformatorow/regulatorów… Sprawdz czy kabelki się nie odłączyły przy przełączniku od świateł (wyłącz/włącz) Albo czy ten kabel nie jest gdzieś przerwany.
Albo jest to wina zapłonu tylko nei wiem czy jak by zapłon się posypał to działały by jakiekolwiek światła i rozrusznik… wiec to tez odpada
To jak w końcu? Elektryk kazał mi wymienić regulator bo był zwalony, więc wymieniłem. W zegarach też było coś spalone więc mi naprawił inny koleś i działają. Stop też mi działa, kierunki też.
Z tego co wiem jest taki jakby przekaźnik od świateł (przerywacz kierunków to co innego). I to jest chyba to. Jednak jeśli ktoś z was wie dlaczego nie mam tych świateł to byłbym wdzięczny za odpowiedź;)
To jest prawdopodobnie przekaźnik. Wiesz co to jest przekaźnik i do czego się go stosuje? Poszukaj na allegro apki na części.
Wiem już wiem…
Szukałem ogólnie tzn samego przekaźnika ale nie ma więc poszukam gdzie są całe skutery na części. a może być od od byle jakiego skutera oby z silnikiem P/G?
Nie musi być w ogóle od skutera, powinno być na nim narysowane z czego ons ię składa i trzeba kupić taki sam. Być może że jest tam sam elektromagnes.
Jedz z tym do normalnego sklepu z częściami i Ci to dadzą. WIem bo sam to też wymieniałem
P.S moja fota
okk pojade w poniedziałek bo jutro jade na zawody. Dzięki za pomoc, Ty Wino masz pomógł;]
Wino, nie mogę tego znaleźć;/ znalazłem tylko to:
http://img36.imageshack.us/gal.php?g=sl270003.jpg
to jest coś z tego? więcej kostek znaleźć nie mogę…;/
Nie wiem. MOżliwee
łe… kurde ale któro z tych? napisze na forum srki;p