jak sie dostać do przełożeń w peugeocie

Do wyjazdu do Polski jeszcze mam czas ale mi się nudzi więc postanowiłem już założyć temat

, jak dostać się to przełożeń bo muszę wymienić łożyska , owych przełożeń,

ściągnę wario , sprzęgło i co daleją?,
tylko proszę bez odpowiedzi daj to do serwisu !!!

jak nigdy tego nie rozbiorę to się nie nauczę , najważniejsze aby rozłożyć bo potem będę już pamiętał jak złożyć
W DUPIE MAM SERWISY!! szkoda mi kasy

edit właśnie zauważyłem na dole podobny temat :smiley: no ale tam jest od minarelli :smiley:

jak ściągniesz sprzęgło będziesz widział śrubki (3 albo 4 chodź :mrgreen: reki nie dam se uciąć) odkręcasz te śrubki ściągasz ta pokrywę i będziesz widział przełożenia:D nic łatwiejszego :smiley:

oki dzięki bardzo :smiley:

no za sprzęgłem są śrubki ale chyba jeszcze oprócz nich są “na wierzchu” śruby wokół tej kapy z przełożeniami, musz je odkręcić, łatwo rozpoznać bo trzeba wykręcić wszystkie śruby które wyglądają jak te za sprzęgłem :stuck_out_tongue:
odkręcisz to lekko puknąć w ten dekielek albo nawet pociągnąć rękami bo leciutko schodzi.

dzięki bardzo :smiley: a jeszcze pytanie co do łożysk , to są zwyczaje łożyska które dostane w sklepie z łożyskami, czy jakieś nietypowe

ja dostałem bez problemu w dobrym sklepie z łożyskami, zaniosłem im i nie było żadnego problemu z doborem w peugeot też nie powinno być ;p