jak rozblokowac Vespe? Max predkosc 30km/h

Witam wszystkich uzytkownikow serdecznie,moj najnowszy zakup to skuter Vespa S 50 z 2012roku 4-sów.Wszystko ładnie,pieknie tylko "przeraza" mnie jego predkosc maksymalna ktora wynosi 30km/h,Skuter kupiony był w Holandii i przeznaczony na drogi rowerowe.Moze ktos spotkał sie z podobnym przypadkiem i wie jak jest zblokowany taki skuter.Z gory dziekuje za pomoc.

Pewnie ma blokadę na gaźniku (blokada manetki), oraz złota śrubka w dekielku.
Myślę, że blokada też jest na wariatorze.

podstawowe blokady!

Ma takie same blokady jak inne skuterki.
30 km/h to dobra prędkość, to skuter do lansu a nie szaleństw :)

No to spróbuj z taką predkością zmienić pas ze skrajnie prawego na skrajnie lewy na drodze czteropasmowej. Powodzenia życzę.

Ale Vespą to się tylko po starówce jeździ :)

maxell nikt Cie nie prosi o twoj punkt widzenia,temat zakladałem po to aby sie czegos dowiedziec a nie czytac twoje "madrosci"Pozatym wystarczy mi standartowa predkosc 45-50km/h.Kolego izdebski12 dzieki za pomoc,zauwazylem malutki filtr paliwa i rurke w filtrze,manetka nie posiada blokady,mysle ze raczej bedzie blokada na wariatorze.Ktos ma jeszcze jakies pomysły??

skad wiez ze manetka nie ma blokady? przepustnica na maxa sie otwiera?

A i odkręć dekielek gaźnika i zobaczy czy do dekielka nie ma śrubki przykręconej.

Pierwsze co to należy sprawdzić koledzy na jakie obroty się wkręca ;)

Masz racje Anonim,skuter nie wkreca sie na maxymalne obroty,tylko teraz czy to wina gaznika??

blokada typu rurka w filtrze powietrza to LEGENDA. po wyciagnieciu tej rurki skuter ma muła... sprawdz czy nie masz blokady na wariatorze..

Zwężka w filtrze powietrza ma podawać ODPOWIEDNIĄ ilość powietrza do gaźnika. Ona służy do REGULACJI, a nie blokowania motoroweru.

chodzi Ci o ta tuleje pomiedzy talezami wariatora? czy jakos inna blokade na wario? skuter od nowosci osiaga predkosc 30-34km/h mysle ze jest to jakas specjalna blokada ktora mozna usunac,nie chce osiagac super predkosci,wystarczy standartowe 45-50km/h

Tak, pewnie ta tuleja blokuje prędkość. Zapewne jest odrobinę szersza niż w skuterach sprzedawanych w Polsce. Drugą blokadą pewnie jest moduł odcinający zapłon przy jakichśtam obrotach.

Tuleję trzeba wyjąć. Moduł można wymienić.

Najlepiej zrób tak abyś wrazie czego mógł szybko zablokować. Ja miałem wypadek to po powrocie z komisariatu za 10 minut przyjechała policja na oględziny skutera i pierwsze co sprawdzali to blokadę czy jest.