Jak przyśpieszyć skuter Zipp Zico Simpli 2T 50cm3

Witam. Mam Zipp Zico Simpli 2T 50cm3. Jadę nim maksymalnie 65 km/h. Chciałem wymienić wariator na sportowy. Ale niechcem przepłacać.Help

ten sportowy wariator to jest głównie z nazwy. osiagi po nim sportowe nie bedą.
druga sprawa że tuning “po taniemu” to raczej nic nie daje. Kupisz gówno z allegro za 80zł i sobie na chwile humor poprawisz.
Musisz założyć coś typu Stage Sport Pro, Malossi Multivar, SV1 ale to i tak mało da bo tu przedewszystkim podtrzeba podnieść MOC. To tego masz za mało - a to kosztuje. Jeżeli “nie chcem” przepłacać to lepiej wydaj kase na coś innego
Ale najpierw sobie zweryfikuj tą prędkość z GPS a nie czytaj z zegarów, potem zobacz czy nie masz blokad.
A potem to już niestety kosmetyka mało daje. Trzeba ładować kase w grube cześci żeby mieć moc i kolejną żeby z niej skorzystać.
Przyśpieszenie chińskiego 2T tak żeby pojechał te 90 km/h i nie rozpadł się tego samego dnia wieczorem kosztuje 2,5-3 tys zł.

Tak jak Wambad pisze :joy: ja żeby osiągnąć w chinczyku 2t 90 km/h musiałem włożyć 70 CC gaźnik 17,5 mm filtr stożek nowy zawór membranowy króciec opony . Cały napęd czyli wariator S6 sport pro. Sprężyna centralna medium S6. Dzwon malossi. Sprzęgło RMS. Sprężynki 50% tec. Pasek kewlar. Wydech S6 Pro Replica. I w chooy czasu na regulację wszystkiego by działało jak należy. A teraz sobie policz ile co kosztuje co napisałem i się zastanów czy chcesz :joy:

Nie wiem ile lat masz zaczynający ten post i czy już może jeździć większymi jednośladami ale…gdzieś kiedyś wyczytałem że jak chce się zwiększyć osiągi … kup większy i mocniejszy jednoślad :wink: