Drodzy koledzy. Wiem że można powiększyć kompresje w skuterze? Mam 4-sąwowy. Słyszałem o dodaniu jednego pierścienia na tłok. Czy to jest dobry pomysł? Czy może lepiej jakoś inaczej powiększyć kompresje?
Nie można ‘dodać’ pierścienia, ich ma był tyle ile jest miejsc na tłoku.
mi chodzi po głowie kupić tłok 5-pierścieniowy tzn. żeby można było założyć 5 pierścieni (bo normalnie jest 4 jak się nie myle)
Normalnie są 2 lub 3 chyba że w 4 suwach jest inaczej ale raczej nie. A poco chcesz zwiększyć kompresje? Jeśli jest w normie to chyba nie ma sensu tego robić.
W czterosuwach sa trzy pierscienie. Zwiekszyc kompresje można zmieniajac glowice i tlok na odpowiednio profilowane.
Dzięki koledzy
Nie, w 4T (na podstawie chińskiego 4T 50ccm) są: - 2x sprężające - 2x zgarniajace - spirala olejowa między zgarniającymi Czyli 5.
można splanowac głowice i wstawić wyższy tłok … w 2suwach np przy cylindrze s6r za kompresje odpowiadają uszczelki pod cylindrem … :roll:
Większej głupoty nie słyszałem... Te uszczelki odpowiadaja za stopień sprężania. Za kompresje odpowiada stan tłoka i pierścionków.mumin_ napisał:
za kompresje odpowiadają uszczelki pod cylindrem
chodzi mi o uszczelki dystansowe ktor dostaje się w komplecie z cylindrem …