Jak poprawić osiągi skutera Longjia Sharpy LJ50QT-4 ?

Witam
Zakupiłem ostatnio skuter o powyższej nazwie i modelu od znajomego kolegi za okazyjne niewielkie pieniądze w stanie bardzo dobrym jak na 4-latka.Piszę do was ponieważ chciałbym w miarę możliwości tego sprzętu poprawić jego osiągi.W tym skuterze został zmieniony jak na razie komplet cylinder z 50cc na 70cc z pierścieniami i tłokiem oraz rolki na wariatorze na lżejsze.Drugą rzeczą jest wymiana układu wydechowego seryjnego na sportowy oraz zmieniono dyszę na większą niż seryjna czyli około 0,8mm. Na tym zestawie poprzedni właściciel dokonał 3 tyś kilometrów.Po zakupie tego skuterka nie narzekam poza tym że musiałem dokonać regulacji gażnika bo trochę tutaj on namieszał, ponieważ w dniu zakupu był słaby.Postanowiłem więc wymienić filtr paliwa na większy od seryjnego bo był już zabrudzony,zmienić pasek napędowy na nowy oraz moduł zapłonowy na odblokowany ten niby sportowy racing 2t honda na radiatorze niebieskim.Postanowiłem wymienić świecę NGK na nową ponieważ była już leciwa.Po tych czynnościach skuter na podnośniku podczas testu i regulacji gaznika na optymalne ustawienia mieszanki wkręca się do 7,5 tyś obr/min.Jednak prędkość jego na drodze wynosi 55km/h.Podczas testowania przerobiłem filtr powietrza aby dostawał większą ilość powietrza czyli wyciągnąłem tą rurkę plastikową na dolocie i zwiększyłem ten kanał dolotowy pozostawiając filtr powierza gąbkowy.Po tym zabiegu skuter wkręca się na 8 tyś obr/min jednak prędkość jego nie wzrosła.Pytanie moje jest następujące co by można było dokonać aby zwiększyć prędkość tego jednośladu. Nad mienie ,że blokada w postaci pierścienia na wariatorze została zdjęta.Zdaje sobie sprawę różnież ,że do wymiany na większy potrzebny będzie pewnie i gaznik bo ten co jest to był wymieniany przez poprzedniego właściciela niby taki sam jak powiedział ale jedynie co się poprawiło do szybsze rozpędzanie sie do 45km/h bo póżniej idzie mu bardzo ociężale.Sprawdziłem po paru kilometrach świecę i jest kawa z mlekiem czyli spalanie i miesznka prawidlowa.Jedynym problemem jest to że odpalanie po nocy nieraz jest uciążliwe bo czasem mam problem z odpaleniem.CZEKAM NA WASZE SUGESTIE I PORADY JAK POPRAWIĆ OSIĄGI.Jutro będę miał jego oryginalny gaznik od niego o porównam średnice dolotu i wylotu bo na moje oko ten gardziel jest jakiś mały a w planie mam wymianę na większy gaznik. Spali zapewne trochę więcej ale żeby to szło te 70 parę kilometrów.

może za lekkie rolki są ?

A właśnie co do rolek zapomniałem dodać ,że ten chłopak od którego kupiłem skutera wymieniał z seryjnego zestawu wariatora z rolkami na sportowy bo już sprawdzałem w tym tygodniu cały układ napędowy i tą przeróbkę pojemności 70cc której dokonał.Za ten zestaw zaplacił w sklepie około 150zł,a za sportowy zestaw rolek z wariatorem około 80zł.Na tych lekkich był zrywniejszy ale wolniejszy bo około 45km/h. Więc założyłem inny zestaw rolek które mi przekazał wraz z resztą części które kupił wcześniej.Zestaw sportowych rolek ważył 0,020
a rolki które założyłem miały masę 0,030.I na tych leci do 55km/h.
Wiadomo,że skuterami nie wolno non stop zarzynać ponad 60km/h po silnik nie wytrzyma takiego tępa ale od czau do czasu jakby miał te przyśpieszenie większe to by mu się nic nie stało.Zastanawia mnie sprawa gaznika jakby założył większy to ile by się poprawiły osiągi.Myślałem nawet o tym żeby założyć jakich większy na sprawdzenie od jakiegoś motoru powyżej 100cc i na czas testu zrobić mu specjalna mieszankę paliwową żeby silnika nie zatrzeć.

i ile leci ci teraz skuter?:)