Jak polepszyć chłodzenie w AC?

Jak polepszyć chłodzenie w AC? Z góry dzięki za odpowiedź…

Możesz kupić coś takiego -> Click! może coś to da… ale w jakim sensię masz za słabe chłodzenie :?:

w keeway w tych obudowach koło cylindra jest taki plastik który blokuje trochę przepływ powietrza, możesz go wyciąć. Chwytak powietrza coś tam też daje i sportowy wentylator i chyba nic więcej nie możesz zrobić.

właśnie wywal tą obudowę cylka… a jak już to woź ze sobą pasażera niech trzyma wiatrak jakiś i niech ci chłodzi :stuck_out_tongue: <joke> :smiley:

właśnie muszę kupić ta nakładkę, a ten plastik to już Mafioz wywaliłeś?

nie obudowę cylka, tylko w obudowie cylka jak zdejmiesz tamtędy gdzie powietrze przepływa jest taki kawał plastiku kwadratowy który trzeba wyciąć.
Ten plastik wywaliłem jak tylko skuter dostałem ;p

Mafioz wydaje mi się ze to i tak nic nie da jak się wywali ten kawałek plastiku.

Niby dlaczegoś ona zajmuje z 60% całej powierzchni i zakrywa trochę cylka więc jak się go wywali powietrze bezpośrednio będzie dmuchać na większą powierzchnie cylka więc teoretycznie powinno być lepsze chłodzenie.
Ten plastik zakrywa z połowę żeberek w cylindrze.

ja mam wywaloną całą osłonę cylindra. Cała tą obudowę i się nie grzeje:)

A może jakiś wentylatorek zamontować?? :stuck_out_tongue:

ja zamówiłem ta nakładkę no i zobaczymy, a ty siwy_fact to cala ta obudowę wywyalilesą to jak to powietrze u ciebie wędruje do cylindra?

SEVERYNNN,
On zapewne wywalił tylko tą obudowę która zakrywa cylinder, a plastik którym leci powietrze od wentylatora i kieruje powietrze na cylinder zostawił więc cylinder ma na wierzchu ale powietrze i tak jakoś tam dmucha na niego.

[ Dodano: 29-04-2009, 15:45 ]
sqt,
o wentylatorze już mu mówiłem.

Odpowiedzi zostały udzielone. Zamykam