witam daelm nowom dzwignie hamulaca jak odpowidzczyc prawidlowo hamulec ??jak to się robić?
Jak dałeś nowom klamke hamulca to nie trzeba odpowietrzac a jak potrzebujesz to przy klockach masz taka srubke i naciskasz pare razy hamulec i najlepiej jakby ci druga osoba pomagała wtedy druga osoba trzymaja wcisniety hamulec a ty odkrecasz ta srubkę i szybko zakrecasz jak wyleci trochę płynu sa tez sposoby z nakładaniem na to rurki i cos tam się jeszcze robi ale ja tego nie robiłem nigdy wiec ci nie powiem
P.S. Wydaje mi się ze był juz temat o tym ale nie jestem pewien
szukalem ale nic nie znalalem bo teraz mi klamka nie odbija i jak hamuje na tym hamulcu to po pewnym czasie hamulec sam mi hamuje i tylko mam go odpowitrzyc??
dobrze zamontowałes klamke???
nio nie dalo się jej źle zamontowac jak nie mialem plastikow to odbiajala cudnie jak zalozylem to juz czulem ze hamulec lekko hamuje i nie wiem co zrobić kumpel mi powiedzial zeby go odpowietrzyc ale sprobuje dac jeszcze stara klamke
na hamulcu masz odpowietrznik, bierzesz pistolet byle jaki byle by ssal a nie tloczyl,
zakladasz rurke przezroczysta na odpowietrznik na zaciskach, taki grzybek z kapturkiem na niego zalozonym o tutaj:
ten czarny kapturek, pod nim jest odpowietrznik, lejesz plynu hamulcowego i zasysasz go przed odpowietrznik pistoletem, robisz to tak dlugo az przestaną leciec pęcherzyki powietrza, odlacznasz przewód odpowietrzający, zbiorniczki zakręcasz i smigasz
dzieki kolego