Jak odpalic Rieju rr 50 bez stacyjki

Witam
Kupilem kilka dni temu Rieja rr 50 i zepsula mi się stacyjka, jak odpalic go na krutko ?? mam tam 4 kable w kostce i jeden luzem, w kostce jest zo?ty niebieski zielono-czerwony i zielony, poza kostka bialo-czerwony.
z góry dzieki za pomoc

ściągnij schemat i spróbuj go zrozumieć,albo próbuj zwieraż te kabelki (np. niebieski z zielonym) i odpalać z kickstartera :smiley:

Skittles napisał:

z kickstartera :D

trudno inaczej ;d.

Skittles napisał:

ściągnij schemat

Schematąw szukaliżmy dużo ale nic nie znale?liżmy porządnego. Tak się zastanawiam, żeby zobaczyć jakie kolory są przy magneto i po??czy? odpowiednio z kablami przy module.

ja miałem skutera bez kluczyka bo mi się zgubiż i rozkręcićem stacyjk? na pół i było takie wgl?bienie i włożyłem tam ?rubok?t i aby przekr?cięem ,wycięgżem śrubokręt i z kickstartera bo nie było akumulatora i chodzić ale później trzeba przekręcić w drugą stronę śrubokręt aby zgażiż maszynę.Może ci pomogę pozdro :stuck_out_tongue: :smiley:

Wojtekwlkp napisał:

ja miałem skutera bez kluczyka bo mi się zgubiż i rozkręcićem stacyjk? na pół i było takie wgl?bienie i włożyłem tam ?rubok?t i aby przekr?cięem ,wycięgżem śrubokręt i z kickstartera bo nie było akumulatora i chodzić ale później trzeba przekręcić w drugą stronę śrubokręt aby zgażiż maszynę.Może ci pomogę pozdro :-P :-D

W rieju trochę nie wygodnie to wykr?caż. Też myślałem nad tym sposobem, ale po zastanowieniu się z cycem ;p postanowiliżmy tego nie rozkr?caż.