Jak i czym pomalowac sprezyne od amora.

Jak w temacie. Sprezyna pordzewiala , bo poodpadala farba. Wyglada do luftu a nie mam zamiaru kupowac nowki. Moze wiecie jak i czym pomalowac sprężynę amoraż

niektórzy malują zwykłym sprejem i jednym odpada innym nie. sprej kosztuje w granicach 10-15zł więc można spróbować.

Mnie korci ten sam problem. Ja chyba wyczyszczę amor, włożę jakiś papier tak żeby zasłaniał to wnętrze (siłownik) i pomaluje. A wiecie może czy idzie wyciągnąć samą sprężynę??

amortyzator można rozebrać :stuck_out_tongue: wyjmij go i wtedy dojdziesz jak go rozkręcić :slight_smile:

ale pytanie czy bez jakis tam sciagczy go zloze, bo nie wiem czy w promieniu 50km kto robi skutery w ogóle :smiley: jak da się rozebrac to wyczyszcze i walne na czerwono ;d

jak rozłożysz to go też złożysz :slight_smile: rozmawiałem kiedyś o tym z jednym kolesiem, ale już nie bardzo pamiętam jak to było. W każdym bądź razie po wyjęciu amorka wszystko było ładnie widać jak go można rozłożyć :slight_smile: A skladanie ponoć nie było takie trudne :slight_smile:

tylko pewnie tak jak ze sprezyna kopniaka, jak się nie ma maszyn trzeba mieć sposob. hehe Dzieki ale chyba zdecyduje się na papier w srodek :smiley:

to poprostu odkręcałeś śróbę i spreżyna dała się wyciągnać… potem jak pomalowałeś wkładałes sprężynę i przykręcałeś śróbę.

No ja niewiem czy to takie proste ;p Jeśli amor jest taki jak w keeway focus, że jak się wsadzi sprężynę to śruba którą trzeba przykręcić jest w środku sprężyny to nie jest tak łatwo, samemu nie da rady bez ściągaczy jakichś odpowiednich. Jedyne wyjście to że zakładamy amortyzator bez sprężyny do skutera, stawiamy na centralnej, odkręcamy tą srubkę, wsadzamy sprężynę ściągamy skuter z centralnej i jedna osoba dociska skuter do ziemi aby sprężyna się ścisnęła a drugi skręca śrubę. Albo do mechanika i on to ściągaczami zrobi ;p PS Szczerze to nie wiem sam z czym będziesz miał więcej paprania, czy z wsadzaniem papieru za sprężynę a potem się bawić żeby go wyjąć itd czy po prostu z wykręceniem sprężyny.

Mi się wydaje ze pwoienie zabrac tutaj głos siwy co ma swojego hrr. Bo wiem ze on małowal sprężynę od amora. To on poinien wiedziec jak to zrobić.

na pewno więcej zabawy będzie z wyjmowaniem i na pewno bede potrzebowal sciagaczy niestety ;/

karel17, Ja bym powiedział że z wyjmowaniem to najmniejszy problem ;p Ja wyciągałem i najgorzej było włożyć, na szczęście niedaleko mnie jest mechanik to ściągaczami zrobił.

Ja jak małowalem sprężynę od amora to izolacją obkleilem srodek wkladajac ja między sprezyne. Pomalowalem spreyem a jak wysechl to odkleilem izolacje ze srodka