Italjet formula 50

To cos powaznego z tym rozrusznikiem moze byc? Juz zawsze bede musial na kopa odpalac?

jak chcesz to możesz kupić nowy albo go naprawić, tzn wyciągasz go czyścisz szczotki smarujesz i powinno być ok, a tak wgl to coś pyka jak go chcesz odpalić?

Na kopa odpala odrazu a jak przycisk startera naciskam to nic sie nie dzieje , moze to cos innego , czy jedyna mozliwa przyczyna to rozrusznik?

no to masz do wymiany przekaźnik, jak go wymienisz i nie będzie działał to napraw rozrusznik

A co to jest ten przekaznik? Drogie to ? Ciezko to wymienic , dam rade sam czy musze szukac fachowca

przekaźnik ok. 10zł, wymienisz to sam

Jakim klejem moge przykleic urwany tylny kierunkowskaz?

Wie ktos moze jak sprawdzic poziom oleju w tym skuterze

pod siedzeniem powinieneś mieć zbiornik oleju, kupujesz olej i lejesz

no tak jest zbiornik ale nie wiem jak sprawidzc ile tam jest tego oleju i czy brakuje tego oleju od benzyny czy silnikowego ktory smaruje silnik??

Tam masz dwa oleje... Jeden przekładniowy, drugi do dozownika (sam miesza z benzyną) Jak dla mnie to średni interes zrobiłeś, bo znajomy jakiś czas temu kupił takiego itaśa w ładnym stanie za 1200zł.
Czeka Cię trochę roboty przy tym...

a gdzie sprawidzic moge ten olej przekladniowy ktory smaruje silnik ? i jakie te oleje mam wlać ? do silnika to jakis olej do 2 suwa ?

Olej przekładniowy lejesz do przekładni, on nie smaruje silnika.
Tak, kupujesz jakiś olej do 2t i wlewasz go do zbiorniczka (naprawdopodobniej pod siedzeniem). Ew jeśli CI się chce, to możesz mieszać go z benzyną-wtedy nie będzie ryzyka zatarcia w razie awarii dozownika. Jeżeli chodzi o olej przekładniowy to zmienia się go dość rzadko. Tam jest silnik morini? Sprawdź sobie na necie jak zmienić olej przekładniowy ;)
Jeżeli chodzi o ten przód, szukaj jakiegoś itaśa na części. Jeśli robisz go dla siebie to nie dziaduj :P

a kontrolka oleju mi sie pali dlatego ze w tym baku na olej pod siedzeniem jest sucho , czy moze nie ma tego oleju przekladniowego ? bo ciagle sie pali kontrolka i tata mi nie pozwala nawet skutera odpalic bo moge zatrzeć :(
a jaki polecacie tani olej ktory moge wlac do zbiornika pod siedzeniem? w sklepie poprostu powiedziec ze chce olej do 2 suwa i brać byle jaki ?
Proszę o pomoc.

no pewnie ze ci się pali bo nie masz oleju, jedziesz na stacje kupujesz olej silnikowy 2t nie przekladniowy i lejesz kontrolka powinna zgasnąć

grz napisał:

Jakim klejem moge przykleic urwany tylny kierunkowskaz?

najlepiej dwuskładnikowym

wiek ktos moze gdzie w tym skuterze jest rozrusznik ? bo wyjelem caly kufer i dalej go nie moge znaleść . proszę o pomoc.

od spodu popatrz

a moglby ktos jakies zdjęcie podesłać ? bo nawet nie wiem jak to wyglada za bardzo , bede wdzieczny

na Allegro zobacz