witam mam pytanie czy to jest normalne?? oglądam filmiki i nie zauważyłem tego na innych ,
mianowicie kiedy postawie go na centralnej i daje na fullla, przy wyższych obrotach pojawia się taki mocno basowy dźwięk i skuter dostaje lekkich wibracji ,kiedy jadę to się rzadko zdarza bo pod moim obciążeniem nie ciągnie takich obrotów chyba ze dłuuuga porsta, w tej chwili nie jestem w stanie nakręcić filmu
i wybaczcie nie mam pojęcia czy to jest awaria czy nie
mam leo zx i malossi multiwar
On jak jedziesz to ma dzwiek ładny tylko ty tego nie slyszysz. Sam jak runnem jezdze to mi się zdaje ze pierdzi a jak dałem bratu się prezjechać to wpadłem w samozachwyt ze on tak super chodzi
Poza tym jak stoi na nóżkach i dasz mu pełny gaz do będzie drgał, tak samo jest u mnie.
To normalne że jak silnik pracuje na wysokich obrotach (rzędu 15 tyś) to nie będzie chodził cicho jak myszka i w ogóle nie drgał.
oczywiście ze będzie drgał, ale to jest taki jakby przeskok bzzzyyyyy i na buuuu taki jakby odgłos włączającego się turba ;p wiem wiem skutery nie maja turba, mój tez zresztą nie ma ale jest taki odgłos
Wiem o co ci chodzi, mam taki sam skut jak ty. Może trochę starszy.
U mnie jest to samo.
Po prostu na tak wysokich obrotach (ktorych nie osiagasz jadac bo sa za duze opory) zmienia się dzwiek, inaczej pracuje na wolnych przecież a inaczej jak jedziesz np. 60 Osiaga maxymalne juz obroty i zaczyna wibrowac, ja jak jechalem jogiem z gorki na maxa to tez dochodzil do takich obrotów, ze czulem “dodatkowe” wibracje i właśnie taki buczacy dzwiek co jest oznaka, ze osiagnal juz bardzo wysokie obroty. Rada moja jest taka, zebys unikal jezdzenia na takich obrotach U mnie do tego kiedys bylo cos takiego ze wpadlem w jakas dziure i przy jak jechalem to z silnika wydobywal się dziwny dzwiek jakbym na sygnale jechal i to glosno, ze az ludzie się obracali. Do dzis nie wiem co to moglo byc.
a skoro już mowa o obrotach to do ilu tysiaków wytrzymuje seryjny wał?? czy wał BGM do 12500
obrotów wytrzyma cyl 70ccm klasy sport a jak nie wytrzyma to jaki cyl mogę dać maximum,
posiadam leo zx i malossi multiwar