WITAM WSZYSTKICH.MAM PYTANKO ILE ZALAĆ OLEJU SILNIKOWEGO DO MOJEJ INCI.....DZIĘKI
Jest to 2T więc najlepiej do pełna zbiorniczka. Nie wiem jak w przypadku Inki Street ale do Yamahy Neos starcza 1L.
W Streetce wchodzi 0,8 litra. Miej zawsze pełno oleju, bo jest pobierany grawitacyjnie i przy mniejszej jego ilości słabiej leci. Pilnuj drożności otworów korka pojemniczka oleju. Jaki olej stosujesz?
Kisiu troszkę masz racji ale trzeba pamiętać o najważniejszym. Inca street ma kontrolkę poziomu oleju; jeśli się zacznie świecić to bezwzględnie należy uzupełnić olej po zapowietrzy się układ i zatrze silnik
ale przepraszam chodzi mi o ilość oleju silnikowego bo np.w 4T jest miarka poziomu oleju w silniku a w ince nie moge znależć zadnego wlewu nie chodzi mi o olej do mieszanki
Nie ma innego wlewu. W 2T nie ma miski olejowej a jedyny olej to olej w zbiorniczku do mieszanki.
W 4T olej z miski olejowej smaruje silnik a w 2T olej wraz z paliwem smaruje silnik bo zanim trafi do komory spalania, przepłukuje przestrzeń korbową.
W 2suwie nie ma innego oleju jak do mieszanki i w przekładni. Olej do mieszanki spala się z paliwem przy okazji smarując silnik. W 4 suwie olej się nie spala tylko krąży po całym silniku smarując go.
wielkie dzięki