ten platinum kupuję u dilera u którego kupiłem skuta i płacę za niego 26 zeta.pozdro
To dołóż te 5 zł i kupuj castrol actevo scooter. Taki jakiego używa min. Wodzu. Leppiej będzie - myślę. Jakościowo.
Kisiu1981 napisał:
To dołóż te 5 zł i kupuj castrol actevo scooter. Taki jakiego używa min. Wodzu. Leppiej będzie - myślę. Jakościowo.
Dokładajcie a nie pożałujecie. Nie mam żadnych problemów z mieszanką jak używam ten artykuł castrola. Ale pamiętajcie o filtrze oleju i raz na przejechane 300km - poprostu otworzyć korek od zbiornika oleju :)
Pozdrawiam.
p.s.
U mnie w Czeladzi litr tego oleju kosztuje 32zł.
Zresztą Inca nie tylko poleca Castrol ale nawet stosowanie go jest jednym z warunków gwarancji. Na olej nie ma co żałować i na początek lać full syntetyk. Ja używam Shella Advanced Ultra 2T. Jak raz na 1000 km wydam 48, a nie 30 zł to nawet tego nie odczuje mój portfel ale silnik skutera - bardzo (pozytywnie).
A w jakim celu trzeba otwierać korek od zbiornika oleju?
Korek od zbiorniczka oleju też ma odpowietrznik.
Ma ale korek po włożeniu ściska się i zatyka dziurki. Przynajmniej w Street-ce.
Nie może tak być.Ja przy swoim dla pewności zrobiłem drugą.Odpowietrzanie musi być cały czas.Bodajże kolega "INCA" miał problem z pompką oleju.A może to korek był winny.
No nie powinno. Ale u mnie olej dobrze leci - co prawda jest rzadziutki jak woda. Gdybym zrobił dziurę uciekałby mi. Może to też wina zbyt gęstego oleju (o zbyt dużej lepkości kinetycznej)...
WODZU najlepiej wie co miał z korkiem od paliwa.Jeśli nie będzie dobrego odpowietrznika to nawet woda nie poleci.
Może korek korkowi nierówny? Wystarczy winimalnie te dziurki przesunąć i już będzie pewnie lecieć... To wszystko jest na pewno robione na oko... I stąd te problemy. Byle szybciej... I tak to się kończy.
pyjan napisał:
WODZU najlepiej wie co miał z korkiem od paliwa.Jeśli nie będzie dobrego odpowietrznika to nawet woda nie poleci.
To je prawda panowie:) Jak coś się dzieje - korki :) Ja w korku od oleju zrobiłem 3 dziurkę - czemu??? Prawie zatarłem wariata bo mi się olej do mieszanki nie dostawał : Pierwsze co robiłem jak coś się działo? Otwierałem wszelkie korki. Mogą się zatkać firmowe dziurki. A czemu by nie :)
Usłyszeć po otwarciu korka od zbiornika oleju - sssssssssssss - bezcenne..... za resztę zapłacisz kartą MasterCard :)
Ot takie zboczenie - trzecia dziurka:)
Za piękny remoncik panowie z serwisu wolą gotówkę... Ale i tak oni nie zrobią trzeciej dziurki :D
No panowie jest jeszcze jedno wyjście: wywalić dozownik i samemu mieszankę robić :D
Można i to by było może najlepsze (w sensie najbezpieczniejsze). Ale co z otworem od oleju - jak go dobrze zaślepić?
W sensie w gaźniku?Silikonem wysokotemperaturowym :twisted: Tak mi się wydaje, chyba że masz inne jeszcze pomysły :mrgreen:
Pewnie tak ale żeby ten silikon nie ukruszał się do gaźnika. Chociaż przy tak małej ilości i powierzchni nie powinien. W ostateczności można użyć klapcążki. :D
i chyba tak zrobię .dzięki koledzy. pozdro
Użyjesz klapcążki czy silikonu?;)
Odebrałem sqta z serwisu.
Wymienili cylinder , tłok oraz gażnik - teraz czeka mnie mozolne docieranie i zobaczymy. Póki co jest wszystko ok. Cylinder był ok natomiast tłok nosił slady szlifu.
Przy okazji ciekawostka. zauważyłem że nie świeca mi swiatła mijania , drogowe są.
Zadzwoniłem do serwisu z pytaniem czy nie rozłączyli czegoś czasem jak wymieniali cylinder. Okazało sie ze mam przepaloną zarówkę , a zarówki ma podłaczone w szereg i jak jedna jest spalona druga automatycznie też nie świeci.
Moze dlatego nie ma problemów z aku i rozładowywaniem się. Dziwne to troche ale mam tak od nowego nic nie zmieniałem w instalacji.