Inca Street 50 2T rozładowuje akumulator.

Witam. Sprawa ma się tak, akumulator naładowany, skuter stoi w garażu 3-5 dni i odpadła bez problemu. Trochę nim pojeżdzę i po jakimś czasie go niedpale. Na wolnych obrotach jak stoję na światłach zauważyłem że świecić przestały kierunkowskazy. Po dojechaniu do domu podłaczyłem aku do ładowanie i lądował się może 40 min (ladowarka pokazała ze aku naladowany) i skuterek odpalił. Czy padł regulator czy aku do wymiany?

Odetnij (odłącz) jedno światło mijania. Powinno pomóc.

Witam. Odłączyłem dziś jedna zarówkę i pojezdziem i znowu to samo. Ale zmierzyłem ładowanie i bez obciążenia było ładowanie 9 v max 10. To będzie regulator ?

Pożycz od kogoś regulator i zobacz czy będzie tak samo. Jeśli tak to prądnica. A może któryś ze styków zaśniedział i wystarczy go po prostu przeczyscić?

Wymienilem dziś regulator i dalej to samo. Gdzie jest ta prądnica ?

Skuter odpal i miernik do akumulatora i podaj wartości napięcia na wolnych obrotach i na pełnym gazie.

Na wolnych ok 8 v na wysokich 11-12 na włączonych światłach

http://www.skuterowo.com/forums/topic/inca-street-ladowanie

Wymieniłem regulator i jest tak samo. Gdzie jest ta prądnica , jak zmierzyć jaki daje prąd?

Prądnica znajduje się pod wiatrakiem chłodzącym silnik ;)

Ok jak zmierzyć czy daje dobrze

Na prądzie średnio się znam, tutaj za dużo nie pomogę... Na pewno będzie potrzebny miernik napięcia. Jak go nie masz to najlepiej jedź do elektryka samochodowego; zapłacisz 10-20zł i będziesz wiedział co i jak ;)

Michał Desk... napisał:

Na wolnych ok 8 v na wysokich 11-12 na włączonych światłach

Przecież chłopak napisał. Od razu widać, że jest za mało. Jeżeli nie ma problemu z połączeniem z masą to pradnica jest do wymiany.

8v to za mało, sądzę, że cele trafiło w aku.

Najwyżej jeszcze pożycz od kogoś akumulator, zamień i sprawdź jak będzie. Jeśli jesteś z Warszawy to w następnym tygodniu mogę do Ciebie wpaść i sprawdzimy.

Dziś byłem u elektromechanika u którego naprawiam auta, zobaczył pomierzył i stwierdził ze z prądnicy wychodzi dobry prąd i ze chyba mam kupiny uszkodzony regulator (wyglada na montowany) w poniedziałek jadę po jeszcze jeden i da znać co jak.

Wymienilem dziś ten regulator i znowu coś nie tak, jak sprawdzić akumulator miernikiem czy wszystko jest ok?