Czy to zimny, czy rozgrzany - wariat gaśnie na wolnych obrotach. Przebieg mały - 136km. Czy warto samemu wyregulować gaźnik czy czekać cierpliwie do pierwszego przeglądu po przejechaniu 300km?
Możesz mu podnieść wolne obroty, ale może to nie przynieść efektu- ja bym poczekał do pierwszego przeglądu. Wiem, że takie gaśniećie jest kłopotliwe, ale...uroki docierania 2T ;p
jak podkręcisz obroty to dopiero więcej będzie palił. Jak jeździsz w trudnych warunkach to możliwe, że na przeglądzie konieczne będzie czyszczenie gaźnika wracz z regulacja, dlatego bym teraz tego nie babrał bez czyszczenia.
A mnie się wydaje Wodzu ze to sprawa podciśnienia. Też mam problem z gaśnięciem. Odebrałem swoja ince streetke pod koniec i mam ten sam kłopot ale po niedzieli idzie na przegląd to powiem im o korku co juz pisałes. tez jestem z Katowic a obecnie Chorzów. Pozdrawiam.
Przegrzewanie się skuta to jego specjalność-dlatego na "All..."jest łapacz-(tuning)powietrza.Skut ma mały wentylator,a to za mało.Gdyż cały silnik jest zabudowany.Ale przegrzanie to też zły rozrząd.