Na mój gust można pokombinować z zamianą niektórych elementów oświetlenia od Quantuma, Fonero i reszty podobnych.Część tych skutów jest podobna, część taka sama, a nikt się nie skarży na działanie świateł w tych wymienionych przeze mnie.
Pomyślę, poszukam, popatrzę, posprawdzam i będę wiedział... Może nawet coś zarydzykuję :lol:
Hey
Dzis bylem w salonie z kad mam Ince i moj skuter jedzie do producenta ;p Ciekawe czy jakos pomaga czy poprostu oddadza kase ;/
Skuter jedzie do rpoducenta powiedzieli ze beda sie starac naprawic ladowanie ale watpie ze cos z tego bedzie Tak wiec powiedzieli ze do tygodnia bedzie odpowiedz wiec nie pozostalo mi nic innego niz tylko szekac ;/ Chociaz w glebi serca mam nadzieje ze nie naprawia tej usterki i oddadza mi pieniadze
Moglbym prosic o jakas wypowiedz z waszej strony ?? Co sadzicie na ten temat
Pozdrawiam Denis
Na 100% nie oddadzą ci pieniedzy - dostaniesz naprawioną incę z wymieniona pradnica z innego modelu.Przecież sprzęt masz juz zarejestrowany na siebie więc co teraz - umowa kupna spredarzy ? złomowanie ? nie sadzę by oddali ci kasę
Witam
mam skutera , przejechałem nim 150 km,
tylko mam problem z odpaleniem go rano.
pali i gaśnie,
pali i gaśnie,
pali i gaśnie,
i tak nawet do 10 razy zanim zapali,jak jest zimny
ciepły pali normalnie,
co jest.
pozdrawiam
Picasso12 wrote:......Tak wiec powiedzieli ze do tygodnia bedzie odpowiedz wiec nie pozostalo mi nic innego niz tylko szekac ;/ Chociaz w glebi serca mam nadzieje ze nie naprawia tej usterki i oddadza mi pieniadze
Z własnego doświadczenia nie licz na tak szybką odpowiedź, uzbroj się w cierpliwość i czekaj - standard w tej firmie to miesiąc. W Wawie 3 osoby ponoć obsługują problemy serwisowe.
O kasie zapomnij.
Pozdrawiam
szamot1, nie działa Ci ssanie automatyczne albo gaźnik jest rozregulowany, może być też to wina świecy, ale stawiam na pierwszą usterke.
Picasso12, nie marz o zwrocie kasy- takie rzeczy tylko w erze;p
W takim wypadku jezelli wymienia pradnice na nowa i wszystko bedzie dzialac bez zarzutow to nie ma problemu tylko dlaczgo ma to trwac tak dlugo chyba jest jakis czas okreslony u producenta nie ?
Powiedzcie mi, Koledzy - jakiej mocy jest prądnica w Streetce, a jaka w Quantumie? I czy są one mocowaniem i wymiarami identyczne?
Hey
Podczas mojej pierwszej wizyty na salonie mechanik powiedzial mi ze wymienial calya elektryke zeby sprawdzic czy to jest wina elektryki ale to nie jest to poprostu inci jako modele jakie kolwiek czy street czy sprint czy tam inny u kazdego nie ma ladowania i tak poporostu jest wiec nie wiem czemu odrazu goscie z salonu nie powiedzieli tego producentowi moze on poprostu nie wierzy w to ze jednej osobie nagle cos zaczelo niepasowac
@Wodzu
A co do tego co napisales o tym ze posiedzi tam 1 miecha to nie moze tak byc jutro mija termin tygodnia czyli do za tydzien w czwartek musi byc ostateczna decyzja bo salon jak i producent nie moga zostawic wlasciciela bez sprzetu przez nie wiecej nic 2 tygodnie wiec nie ma o co sie matrwic
Sory ze sie tak rospisalem :))
dzięki za informacje
będę się starał coś robić
w tej sprawie jak coś zdziałam to
dam znać
pozdr.
szamot1 wrote:
dzięki za informacje
będę się starał coś robić
w tej sprawie jak coś zdziałam to
dam znać
pozdr.
Ale co chcesz zadzialać ?
cześć:
nie wiem czy to wina paliwa,
zatankowałem na normalnej stacji, i wyczyściłem świece ,
ustawiłem poprawnie przerwe
od tej pory pali całkiem nie żle,jak jest zimny
zobaczymy.
pozdr.
szamot1 napisał:
cześć:
nie wiem czy to wina paliwa,
zatankowałem na normalnej stacji, i wyczyściłem świece ,
ustawiłem poprawnie przerwe
od tej pory pali całkiem nie żle,jak jest zimny
zobaczymy.
pozdr.
sprawdź czy masz w korku od paliwa odpowietrznik :-)
cześć:
nie ma żadnej dziurki w korku od paliwa
od góry , a co ma być!!! :!:
szamot1 napisał:
cześć:
nie ma żadnej dziurki w korku od paliwa
od góry , a co ma być!!! :!:
Musi być:)
Miałem parę dni inny skuter 4T ze zbyt słabą prądnicą i zbyt mocnymi światłami. W dzień pierwsze 3 dni jeździłem na światłach pozycyjnych które były dość mocne (2x10W - dla porównania światło w moim Romecie ma 15W), potem znalazłem rozwiązanie
1) w odpowiednim miejscu wstawiłem diodę półprzewodnikową - światła mijania i drogowe pobierają prąd tylko z prądnicy a reszta z prądnicy i akumulatora. Rozwiązało to problem rozładowywania się akumulatora ale w nocy światła są słabe choć da się bezpiecznie jechać.
2) można jeszcze ominąć regulator napięcia i podłączyć światła bezpośrednio do prądnicy z diodą Zenera 15V i dodatkową żarówką 10W schowaną gdzieś w skuterze. Wtedy po przekroczeniu napięcia 15V (a nie 13,2V) napięcie cewek zostanie zmniejszone przez 3 żarówkę. W zależności od "szybkości" diody Zenera światła mogą trochę mrugać lub pulsować bardzo szybko, wręcz nie zauważalnie.
cześć:
Dziękuje wszystkim za podpowiedz,
zrobiłem dziurkę w korku od paliwa, i tak jak bym dostał nowego skutera,pali rano normalnie nie przerywa i nie szarpie ,
mam przejechane 260km,wybieram się na przegląd, i regulacje gażnika jak zrobie to dam znać jak tam bylo.
pozdr.
witam wszystkich.wmojej ince narazie ok.ale z mojego doświadczenia z motocyklami [a było ich trochę] wiem że, gdy był problem z ładowaniem to często wysiadał regulator napięcia lub była zbyt słaba masa. no chyba że inca ma za słabą prądnice.pozdro