Ilość obrotów

Tylko jedno pytanie mam (mam nadzieję, że dobry dział).
Ile obrotów powinien wyciągać zwykły skuter (50 ccm) max. ?
Oczywiście na prostej drodze. U mnie max to 8 200, a licznik sięga trochę dalej - stąd moje pytanie.

Jaki masz sqter powiedz nam przede wszystkim. . .

ciekawi mnie ile w minareli horizontal LC

Wino napisał:

Jaki masz sqter powiedz nam przede wszystkim. . .

TGB R50X 2T AC

Kręci Ci niepełne obroty ponieważ jedzie pod obciążeniem. Na centralnej powinien wkręcić się do końca (o ile moduł nie zablokuje)

Witam, dobra nazwa tematu wiec zapytam tutaj.

Mam kymco super 9, zalozylem mu płuca next r wario polini sprzegło fly i sprężynę top racing 22% bo kilku testach okazało się, że muszę mieć rolki te co mialem seryjnie w skuterze (8,4) poniewaz na lzejszych nie dalo się jechac, mimo to podczas jazdy na max przy juz 80km/h skuter ma obroty w granicach 9tys. Moje pytanie brzmi: czy to jest dobrze? (choc wydaje mi się ze nie) i czy dać miększą sprężynę np 15% (lub inna podajcie), czy do tej sprezyny 22% ciezsze rolki ? oczywiscie nie wymagam dokladnych wag tylko jakieś porady co zrobić z tym fantem? Pozdro

a co w tym dziwnego? sportowy tłumik, wario, to podnosi obroty, szczególnie wydech.
Chociaż rolki trochę ciężkie, możesz wsadzić miększą sprężynę centralną, możesz na seryjnej spróbować i wsadzić lżejsze rolki.

próbowałem wszelkich mozliwych sposobów… na lżejszych jak te co mam w ogole nie da się jechac… na seryjnej sprezynie i rolki 8,4 jechal spoko mial trochę menijsze obroty bo kolo 8tys ale trochę za to start lipny… na tej 22 start b dobry z tym ze wysokie bardzo obroty podczas v max. Chodzi mi o to zeby zmniejszyc te obroty podczas jazdy i czy lepiej dac sprężynę na przyklad 15 top racing ( czy to da odczuwalną różnice między 22 a 15) czy jeszcze ciezsze rolki ? no moze ktos mial podobny problem i cos doradzi…