Ile wlewac oleju do baku przy gaźniku 17,5mm i podlaczonym dozowniku?? Cylek polini sport 70cc
Nie rozumiem Cie… Kup olej i wlej do pe?na, jak będzie mało to zapali się kontrolka. Dozownik sam pobiera olej
nakrętka starczy w zupe?no?ci jak masz dozownik
Mieszanke dobierasz co najwyżej do klasy cylindra. Bo to , że masz większy gaźnik to o niczym nie świadczy bo więcej paliwa= więcej oleju. Ja na sporcie polini robie sam mieszanke 1:40. Wiec jak masz dozownik jak koledzy pisza możesz dolewac nakr?tke
To bede dolewal nakretke oleju
na docieranie możesz trochę więcej lać tego oleju, ja bym ten dozownik wywalić i robić mieszankę i bym wiedział przynajmniej ile ml idzie mi na litr paliwa ;p
Jestem zdania, że dozownik nadaje się tylko i wyłącznie do seri a jak ktoś zakłada już 70cc i większy gaźnik to wywalić dozownik i na każdy litr paliwa lać 25ml co wychodzi nam proporcja 1:40
ja znam takich ludzi co mają cylinder ponini sport 70 i leją tylko olej do dozownika i jerzdzł ale ja bym zawsze to trochę więcej oleju do baku lać jak będzie zadużo to będzie trochę dymił i nic się nie stanie
A potem przeklinają cylindry bo im padają po 3 tysięcach... Oleju musisz trochę dolewał, tu nie ma co gadać nawet.karp napisał:
ja znam takich ludzi co mają cylinder ponini sport 70 i leją tylko olej do dozownika i jerzdzł
Bo dozowniki są zawodne te pompki… Lej nakr?tk? oleju nie pamiętam na ile protas leje jakoś nakr?tk? na 5 litrów ? Czy jakoś tak… przy podłączonym dozowniku Wychodziło by że masz wlaż 5ML na 1L benzyny z podłączonym dozownikiem to na 5L masz 25ML oleju