A tak się mówi, że użytkownicy na drodze nie mają wyobraźni :D. To jest tak chłopak sobie zmierzy przekłamanie na 50 km/h i przekłada to potem na 1 do 1 na wyższe prędkości, a tak niekoniecznie musi być.
Napisze ci taki z taką wyobraźnia i później wychodzą kosmiczne prędkości ;)
Ciekawe w ile te 80 km/h osiągają :) Pewnie w 5 minut hehe
W praktyce pewnie tak ale w teorii na forum to pewnie w 6sekund ;)
Nie chcecie wierzyć to nie wieżcie. Piszę tylko jak było.
Rozpędzałem go od zakrętu z Bronowskiej do Kadetów - do świateł. A jechałem przez wał miedzeszyński. Rozpędzał się jakieś 40 sekund do 80, ale się udało tyle osiągnąć. Do 45km/h rozpędza się jakieś 7 sekund.
Wszystko zależy też od zimnego silnika. Na ciepłym silniku z blokadami ledwo leci 49km/h licznikowe (44km/h realne). Natomiast po staniu na dworze przez noc. I na lodowatym silniku bardzo szybko jeździ.
O w spalaniu już nie muszę wspominać, że przy jeździe 80km/h realnych spalanie będzie powyżej nawet 5l/100km.
Szkoda słów normalnie, żaden 4t 50ccm nie wyciąga 80km.h po prostym. Wejdzie jakiejś dziecko neo na forum, wypisuje jakiejś swoje fantazje, a potem są tematy "Czemu mi mój zasrany chinol nie jedzie 80km/h jak innym jedzie". Ludzie ogarnijcie się, albo won z tego forum.
AraS
w 100% sie z toba zgadzam, takie bajki juz sie zalosne robia..
http://www.youtube.com/watch?v=ukP2qPA6bpc
"ja jadę 80 km/h i wychodzi jeszcze za napis km/h :D miałem z sklepu więc miałem tylko 1 blokadę z modułu ;D do ilu go docierałeś ?"
"A mi wchodz na kieronkowskazy.Tyle ze licznik nie oszukuje.Sprawdzone samochodem i nawigacja.Czyli ok.90km/h"
Dalej jesteś pewna, że "żaden 4t 50ccm nie wyciąga 80km.h" ?
A i sam jesteś "dziecko neo" nie chcesz wierzyć to nie wierz, ale nie obrażaj tych co piszą prawdę.
"AraS, DooOminO"
Racja , Ja mam Zipp pro 50 4t (biegówka) ( na blokadach których chyba niema ledwo co jedzie 70km/h,). Ja myślę chyba wszystkim co jedzie te 80km/h to z górki dużej;d
Pewna to jesteś ty jak już coś. Pokaż jak leci po prostym a nie z górki mądralo. Aerox w 2t leci 80-95, do czego twój chinol nie ma porównania.
na zimnym silniku bardzo szybko jeździ ? Tylko żebyś go nie zarżnął jak po zimnej nocy go bierzesz i dajesz w pizd* .
Co do tych 80km/h to troszkę wątpie, lecz jest to możliwe ale na pewno nie REALNE i po PROSTEJ, takim Torosem. Nawet tutaj testowali go i v-max był 70, masz wersję turbo?
Pokaże jak tylko przyjdzie kamera cwaniaku.
serafinq - Dobra regulacja gaźnika i da radę. Ja np. mam iglicę w gaźniku podciągniętą do góry o 1 ząbek.
1 zabek ? a aktualnie na ktorym "zabku" jest? dasz najnizej? bedzie palil 9l a i tak tego nie przepali ;)
Niech nagrają film i sie pochwalą tymi kosmicznymi prędkościami, każdy dzieciak dziś ma smartfona więc tez nie ma problemu zainstalować licznik GPS, sam takiego czasami używam. Ico pokazuję? a no 83km/h to max po prostej z góry może ze 3 więcej by było ale to trochę takie popalone gary. A silnik to 90ccm a nie jakaś tam popierdułka co ma dwa i pół konia i niby to ma 80km/h pojechać.
A duże kity się wysoko kręcą tu 8 - 8,5 tys obrotów to norma a prędkość to osiemdziesiąt kilka na godzinę i to z dobrym wariatorem przy którym seryjny wario wygląda komicznie. Więc teraz pytam jak to jest skuter z silnikiem 90ccm przy 8 - 8,5tyś obrotów pomyka 80-85km/h. A drugi skuter z kitem 50ccm gdzie nie ma nic mocy zero momentu obrotowego i nie jest w stanie się wkręcić wyżej jak 6-6,5 tyś obrotów i taki też pojedzie 80km/h albo i więcej. Ktoś tu kłamie.
izdebski12 napisał:
Pokaże jak tylko przyjdzie kamera cwaniaku.
serafinq - Dobra regulacja gaźnika i da radę. Ja np. mam iglicę w gaźniku podciągniętą do góry o 1 ząbek.
a tak z ciekawości ile ci pali?:)
DooOminO napisał:
1 zabek ? a aktualnie na ktorym "zabku" jest? dasz najnizej? bedzie palil 9l a i tak tego nie przepali ;)
Iglica jest przestawiona z 3 ząbku na 4, i odkręciłem trochę śrubkę od regulacji mieszanki paliwowo-powietrznej. Pali z blokadami tak samo, bez blokad jak się da po manetce pali nawet 5 litrów.
izdebski12 ja mam gazior 24mm z iglicą podniesioną max do góry i zawsze latam z manetką na full i spalam 3L benzyny na 100km. Może ty gubisz to paliwo
enter1978 napisał:
Może ty gubisz to paliwo
Dobre, to się uśmiałem;d,
u mnie spalanie na cylindrze 72ccm w skuterze (automat) max to było 3,5l. Więc 5l to rzeczywiście trochę dużo
Z blokadami pali 2,16l/100km. Bez blokad powyżej 5
izdebski12 napisał:
Z blokadami pali 2,16l/100km. Bez blokad powyżej 5
ze co ? skad te bajki masz?