Ile moze kosztowac pomalowanie felg

Tak jak w temacie chciałbym pomalowac je na biało

Nikt Ci tego raczej nie powie, wszystko zależy od tego ile lakiernik sobie zażyczy. Chyba, że sam chcesz je malować i chodzi Ci o koszta materiałów. Zależy jakiej jakości te materiały będą, jest Standex i jakaś inna firma. Nie wiem jak to liczyć bo na felgi chyba idzie 02,l bazy a podkłady i lakier no to nie wiem czy w takich małych ilościach kupisz, chyba że lakiernik ma jeszcze coś tam.

Podkład to taki w sprayu;) Kumpel malowal sam simka;p to miał 200ml farby z palety subaru to mu zostalo ok.40ml malował po 3 razy i klar tez kład. Ja bym pomalował sam ale trzeba sciagnac opony i trpche do dupy by to się czyscilo

opony możesz zakleić taśmą na czas malowania…

I co zaklei opony i pomalują felgę tylko z widocznej strony. :confused: Po pewnym czasie zacznie ci lakier odpadał od strony opony gdy tylko pod lakier wejdzie wilgoć,

podkład 20zł lakier 20zł ewentualnie jakiś papier ścierny (grosze) albo preparat do zdejmowania starych powłok lakierniczych 30zł a opon nie musisz zdejmować wystarczy jak spuścisz z nich powietrze i włożysz pomiędzy opone a felgę jakąś gazetą albo taśme papierową i będzie git pozdro

Ja kupiłem felgi do mojego tgb bez opon za piaskowanie felg dałem 30 zł a za lakierowanie 120 zł u lakiernika pomalował bardzo ładnie jak chcesz mogę ci dac zdjęcia jak wyglądały przed malowaniem a jak po. Uważam że lepiej zapłacić te 120 zł bo kupić lakier i podkład to się nie opłaca. Sprej jest dobry na płaskie powierzchnie jak sam nigdy takich rzeczy jak felgi to połowe spreju wypryskasz w powietrze i porobisz zacieki

Zapodaj:)

pokaż te fotki ?

Sory ze tak puźno ale nie mialem neta tak wyglądały przed malowaniem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3b4bde79785acee1.html a fotki jak sa pomalowane dam dzisiaj albo jutro

Jeżeli ja chce mieć chromowane felgi to ile mnie to będzie kosztówac?

PodLy, napisał już - Nikt Ci tego raczej nie powie, wszystko zależny od tego ile lakiernik sobie zażyczy.

[ Dodano: 09-07-2009, 22:33 ]
Kup spray za 10zl i pomaluj sam :smiley: albo idź do lakiernika i niech ci farbę przygotuje i nabije w puszkę za 40-50zl…

[ Dodano: 09-07-2009, 22:37 ]
Lub wypoleruj je…
http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?t=6201

górnicy;/
po pierwsze on chce dać felgi do chromowania czyli do zakładu galwanizacyjnego (koszt to około 200 zeta za fele także jest to duży wydatek i wydaje mi się że lepiej wypolerować )

po drugie jeśli ci chodzi o “chrom” w sprayu to jest badziew i lepiej kupić srebrną farbę niż niby"chrom"