Ile potrzebują lakieru na pomalowanie całego skutera? Chodzi mi oczywiście o jedną warstwą, najlepiej żeby ktoś mi powiedział dokładnie bo nie chce za dużo kupować. Czy litr wystarczy?? Dzięki i pozdrawiam
Na 1 warstwą litr spokojnie wystarczy, ale lepiej wiedz, że jak chcesz uzyskać dobry efekt to jedna warstwa nie wystarczy.
wiem ale jak będą wiedział na jedną warstwą ile potrzebne to sobie pomnożę i będą wiedział ile potrzebuje na kolejne
Tak dokładnie to nikt Ci nie powie … Niewiadomo jak lakiernik będzie malował czy oszczednie czy nie , Jakimi technikami to wszystko Ma wpływ na ilosc zużywanego lakieru
Nie będzie tego malował lakiernik tylko ja myślę że kupić 2 litry czarnego 1 litr podkładu i 1 litr bezbarwnego i powinno styknąć, ew. jak będe miał dużo kasy to jeszcze ze 2 litry białej perły
To też zalezy Jak będziesz lakierował… Jak nieumiesz to i 10 litrów Ci nie wystarczy … Jak masz Jakies pojecie to 1 litr spokojnie Ci Wystarczy na dobre pokrycie skutera
znaczy trochę pojęcie mam (lakierowałem malucha cabrio i nawet mi wyszedł) także sądzę ze będzie dobrze
Ja kupiłem 1 litr lakieru i starczyło. Prawdopodobnie nawet trochę zostało.
A lakier będziesz pistoletem nanosil??
Dobrze mówi Wolomo jak bedzie słaby lakiernik to muw h*j pujdzie lakieru a jak dobry to wiadomo mniej nie wiem poco kłaść 2 warsty 1 doreze położona wystarczy potem tylko dobry bezbarwny i masz efekt zajebisty. A ile ci pujdzie to zależy ile masz plastików w skuterze. np na 1 felge 0.1l idzie,
[ Dodano: 2008-06-21, 09:30 ]
Nie palcamiLucek92 napisał:
Za to z Ciebie dobry lakiernik chyba nie jest bo gdybyś był, to wiedziałbyś, że zawsze efekt jest lepszy po nałożeniu kilku ciężkich niż jednej grubej warstwy, elo. Nałoży za dużo warstwy i ma zacieki. @siwy_fact Jak się zabierasz za malowanie to mieć dużo cierpliwości i rób wszystko najlepiej jak potrafisz bo tylko wtedy efekt będzie super. EDIT: Z ortografią też ciężko. Dobrze, że zaczęły się wakacje to będziesz miał 2 miesiące na nauczenie się stawiania przecinków i kropek.kondziopl3 napisał:
nie wiem poco kłaść 2 warsty 1 doreze położona wystarczy potem tylko dobry bezbarwny i masz efekt zajebisty.
Pytalem się tylko bo na jednym forum gosc kupil lakier i pędzlem malowal :lol: :lol:kondziopl3 napisał:
[ Dodano: 2008-06-21, 09:30 ]
Nie palcamiLucek92 napisał:
To na jakich ty forach przesiadujesz :?: :shock: A co do tych warst to jeszcze zależy jaki lakier czyli czy metalik czy akryl i zależy jak kryje
zamierzam położyć warstwie podkładu do plastików, potem dwie czarnego lakieru i na koniec warstwą bezbarwnego. Co ile czasu nanosić kolejną warstwę?? Co 30minut?
jak ja malowałem woja bete i kupiłem 0,5l to mi jeszcze połowa została a malowałem farbę akrylowa i nakładałem 4 warstwy a odstępy robiłem tak właśnie gdzieś po 30min a efekt możecie sobie zobaczyć tu http://www.polskajazda.pl/Motocykle/W�asne%20Projekty/Skuter/30220 a i jak będziesz malować farba akrylowa to podobno już nie trzeba kłaść na to bezbarwnego tak mi powiedział koleś który dorabia lakiery samochodowe i ja tak zrobiłem i jest jak na razie super pozdr
to zależy gdzie będziesz malował i w jakich warunkach, ja malowałem na "świeżym powietrzu", gdy słońce mocno przygrzewało i wiał wiatr, farba mi schła jakieś 15-20minsiwy_fact napisał:
Co ile czasu nanosić kolejną warstwę?? Co 30minut?
Stopakropa a ładnej syfek Ci się do lakieru nie przyczepił…? Ja wiem jak nadkole pomalowałem i mi schło na dworze :-/ . Ile ogółem was to malowanie wyniosło? Ja pytałem w sklepie ostatnio to gościówka mi napisała że większym kosztem (lepsze produkty chyba STANDOX czy jakoś tak) to 185zł (rozpuszczalnik, baza, podkład, lakier, perła) tylko nie pamiętam ile czego a tańszym kosztem to 95zł i podobnie, te same produkty i taka sama ilość tylko innej firmy. Chyba perły to 0,2l bazy 0,5 a reszty nie pamiętam bo mi kartkę wcieło…
przyczepił :) ale potem ustawiłem panel który malowałem w garażu pod 2-ma taboretami i przykryłem to foliąPodLy napisał:
ładnej syfek Ci się do lakieru nie przyczepił.
to już właściwie wiem tylko nie wiem po co ta baza, bazę wiem że się kładzie jak jest lakier metaliczny to wtedy bazę metaliczną
Idz Do sklepu powiedz wszystko co chcesz spytaj się dlaczego tak a nie inaczej oni Ci powiedzą dobiorą idealne składniki itp. I sobie pomalujesz … Zamykam bo zaduzo Off topu się robi Jak juz pomalujesz i będziesz chciał się pochwalić zdieciami to Napisz Domnie odblokuje temat …