mam pytanie iz … chciałbym się dowiedzieć ile mniej więcej wam wychodzi koszt utrzymania całego skutera na miesiąc spalając około 4l benzyny
Zależy ile kto jeździ. Po co Ci to? Temat powinien iść do kosza.
wiesz z ciekawosci… mysle nad skuterem dlatego pytam …
Zwykła 50 nie spali ci więcej jak 3 litry wachy na 100. Mój nigdy tego nie przekroczył, nawet przy jeździe cały czas z manetką na full, paleniem gumyy i jazdą na kole. A ile dokładnie będzie miesięcznie kosztować to zależy od skutera i od tego ile będziesz jeździł.
temat dziwny bo to zalezy jaki będziesz mial styl jazdy i jaki skuter:)
chodzi ci tylko o wache czy cos jeszcze?
o wache … mniej więcej ile u was wynosza koszty w spalaniu skutera
To od razu pisz że chodzi Ci o spalanie, bo utrzymanie skutera to różne rzeczy możesz mieć na myśli. To tylko zależy ile będziesz jeździł i czy tylko jak coś potrzebujesz czy dla przyjemności też. Bo jeśli tylko dla transportu chcesz skuter kupić to nie przejmuj się bo to taniutko Cie wyjdzie dyszka na tydzien/dwa obstawiam. Ja dużo jeżdżę i mam lekki tuning więc ja co drugi dzień mniej więcej za dyszkę tankuje:)
Ja ci powiem tak w tamtym miesiącu wyszło mnie 20 zł za cały miesiąc wahy a na wakacje 350zł na miesiąc więc oblicz sobie średnią i dowiesz się koszt utrzymania
P.S. Gdzie są modziż???<- na czerwono
Widać nie zawsze robią to co trzeba:P
no i o TAkie odpowiedzi mi chodziło…
a z tymi modami to juz nie przesadzajcie… po to chyba jest te forum…
Ja tam aktualnie na wahe trace miećsiecznie ok 150zł (Verve leje to troszeczke drozsze). A w wakacje nie jezdziłem duzo to traciłem moze 200zł.
Jak jeżdżę do szkoły to tam i spowrotem mam 30km, 150km w tygodniu więc jakieś 600km w miesiącu. Spalanie 4 litry/100 to jakieś 24 litry w miesiąc czyli na benzynę około 120zł. A w wakacje to 10zł dziennie a czasem i więcej wydawałem więc pieniądze właściwie nie małe ale za wachę na szczęście nie płacę.
wystarczy odpowiedzi.
autor otrzymuje warna za nic nie mowiaca nazwe tematu.
a temnat do ogolnych pasuje.
przynajmniej więcej nie będzie takich tematow choc ten i tak jest debilny bo latwo sopbie policzyć ze skuter pali srednio 3 litry na 100, mam zamiar jezdzi 100 km tygodniowe wiec 3 x nie pamietam ile benzyna kosztuje zalozmy 4 zl i wychodzi 12 zl na tydzien i wszytsko.
do tego doliczyć olej bnutelke za 15 zl na 1000 km
i reszta spraw takich jak rolki olej w przekładnie raz na jakis czas i wychodzi ze taniej niz skuterem to jest tylko rowerem.