Siemanko,
Nie dawno dokonażem zakupu następnego motocykla (już trzeci sprzłcior) :P. Więc nadszedł czas aby się nim pochwalić (wcześniej zapominażem zrobić zdjęcia).
Jest to Husqvarna SM 125S z 2005 roku w stanie naprawde super jak na ten rocznik i ta cenę i ten przebieg (jak z salonu :P).
Motorek jest do rejestracji ale z negocjacji ze sprzedajacym ustaliżem, że przegląd i tłumaczenie jest w cenie :).
Motocykl jest aktualnie w pełni seryjny.
Jedyne co zmieniłem, to wczoraj kupiłem nowy łańcuch, świece i filtr paliwa :).
Wszystkie zdjęcia ??cznie: http://bikepics.com/members/Nikikin/05sm125s/
W planach m.in.:
- wydech Pro CIRCUIT platinium (caży kompletny układ)
- lampa Acerbis (ale jaki konkretnie model to jeszcze nie wiem)
- błotnik Polisport Supermoto
- handbary Polisport SHIELD aluminium
My??ażem jeszcze o membranie V-Force3 i tylnej lampie LED ;].
Może macie jakieś propozycje co do jakiśzmian ;>?
Co będzie dalej, czas pokaże :P.
O człowieku, gratuluje zakupu - o takim sprzecie marzyłem przed kupnem runna
Fajny Husky
Fajne ile za niego dałeś ja niedługo przymierzam się do kupna 125 albo 250 coś mniejszego niż 600 tka
Dałem 6500zł z tłumaczeniem i przeglądem (stargowałem o 1000zł) plus koszta transportu 250zł :). W sumie to kupiłem w ciemno bo z pod Poznania przywieśli motor bez ogl?dania do Kielc :P.
[ Dodano: 2008-09-15, 21:00 ]
Zakupiłem już pompke hamulcową do Huski :). Oryginalna jest uszkodzona, kiepsko dozuje. Pochodzi ona z Ducati Monster S2R xD. Posiada nawet ‘racingowy’ zbiorniczek na płyn (bardzo Ładny).
no motorek niczego sobie tylko odpalic i jechać w jakieś tereny
mógłbył kupić sobie jakieś lusterka bo to jakoś ‘‘szpanersko’’ nie wygląda
a poza tym super daje 8/10
Dopiero zaczynam zamawiać części :). A w teren to szkoda moto :P. W końcu to supermoto. Zamierzam ściągnąć sobie wydech Pro Circuit z USA ale nie bardzo wiem jak to zrobić :P. Może ktoś już coś takiego czynił :P?
Sprawdzales juz jak smigać? Ilev max? ile do 100?? Szkoda ze tak daleko mieszkasz bo chetnie bym się przejechać czymś takim
V-max 125, ale to przez wielka zebatke na tyle. Musze pomyśleć nad mniejszą. No predkść maksymalna jest dosłownie po chwili. A przyspieszenia nie bardzo mam jak sprawdzić bo jak przyspieszam tak fest mocno to tyłem mi rzuca :P. I coś mi się dzieje ze sprzłgłem bo jak chce ruszyć tak fest mocno to mi tak jak by mocno szura o coś, a jak łagodnie to jest ok… Zamówiłem sobie też lampe Acerbis CYCLOPE, ale niestety będzie za jakieś 3 tygodnie… Jeszcze muszę sobie błotnik przedni jakiś kupić, ale sam już nie wiem który… Może jakieś propozycje ;>? Kolejnym pomysłem są czerwone felgi i jakieś inne dodatki na czerwono :). Spodobała mi się ta huska: http://bikepics.com/pictures/1228046/
[ Dodano: 2008-09-30, 11:33 ]
Mam już gaźnik oraz tylny amortyzator z pełną regulacją do Huski :). Gaż?nik to Dell’orto VHSB 34mm, wkrótce zabiorę się za niego 8). A amortyzator to SACHS z pełną regulacją Co do lampy, przedniego błotnika i handbarów, to wszystko jest juz zamówione i czekam na nie :). Wszystko będzie firmy Acerbis :mrgreen:. Zastanawiam się czy kupować jakąś lampę na tył czy samemu ją może zrobić (nie mogę za bardzo znaleśćć takiej co mi przypasuje :P).
Jeśli lubisz się kłócić z pałami, że lampa bez homologacji to rób sam :P. Jeśli nie lubisz wdawać się z nimi w dyskusję to kup jakąś z homologacją Ale mało który pies patrzy czy masz zahomologowaną lampę więc problemu specjalnego nie ma
Moim zdaniem z gaźnikiem przesadziłeś. Wiesz ile to ci będzie prz takim gardzielu palic??
Tylko, że nie mogę znaleść jakiejś takiej lampy na LED z białym kloszem i cienką :P. Szukam takiej listewki małej :P. Bo lampa będzie normalnie na końcu błotnika a tablica będzie przed kołem :).corey93 napisał:
Jeśli lubisz się kłócić z pałami, że lampa bez homologacji to rób sam :P. Jeśli nie lubisz wdawać się z nimi w dyskusję to kup jakąś z homologacją :) Ale mało który pies patrzy czy masz zahomologowaną lampę więc problemu specjalnego nie ma :)
Nie mam problemu z paliwem :P. Wcześniej myślałem kupić gaźnik Keihin PWK 38, ale stwierdziłem, że to będzie już przesada :P. Pó??niej szukałem Keihin PWK 33 albo 36, problem w tym, że taki gaźnik ciężko dostać w Polsce więc wybór padł na Dell'orto VHSB 34 :P. Do tego gaźnika muszę przekminić nad większym króćcem ssącym :).Wino napisał:
Moim zdaniem z gaźnikiem przesadziłeś. Wiesz ile to ci będzie prz takim gardzielu palic??
Jak nie masz problemu z paliwem to wes mi załatw trochę Mi by się przydało
Wrzuciłem fotki na internet z zakładania amortyzatora do Husqvarny :). Myślę, że po jutrze zabiorę się za modyfikacje gaźnika (jutro nie będę miał kiedy posiedzieć w warsztacie :P). Jak skończę gaźnik to zarzucę fotkami :).
[ Dodano: 2008-10-04, 17:22 ]
Gaż?niczek skończony :). Teraz muszę pokminić jak ściągnać wydech Pro Circuit do Huski :P. Choć myślałem jeszcze nad wydechem FMF, ale nie wiem gdzie taki dostać w PL. Może ktos wieś
Kurde to jest maszyna:D Myśle ze za roczek sobie takie cos sprawie na razie się mecze sqtem
pzdr
ps napisz osiagi tej maszynki
Doszła mi dzisiaj nowa przednia lampa odraz handbary :mrgreen:. Musze jeszcze zamówić błotnik na przód i wymyslić coś fajnego z tylną lampą i kierunkami :).
[ Dodano: 2008-11-03, 22:09 ]
Mam już nowy przedni błotnik firmy WPR :).
Teraz muszę kupić króciec ssący od Husqvarny WR/CR 125 i następną sprawą będzie załatwianie wydechu i inne sprawy optyczny, jak anodowanie :).
Musze utwardzić zawieszenie… Koniecznie tył musi być wyżej przy jeździe w dwie osoby…
Jak to zrobić :P? Wstawić jakąś hiper twardą sprężyne?
Stary tylko pozazdrościć takiej fury:D naprawdę, ale załóż se do niej jakieś oponki z bieżnikiem crossowym/kostki:D
Nie no, kozacka maszyna Napisz ile ci pali na tym gaźniku…
gumispro, skoro to jest super moto to po co opony kostkoweź?
Plany się troszeczkę zmieńiły.
Pomyśłałem przerobić optycznie huske na młodszy model :). Plastiki takie jak w tej husce:
Jak myślicie :)?
Potrzebował bym kupić: bak, siedzenie i boczne plastiki.