Husqvarna SM 125(RR) '05 - już zrobiona! (str. 3)

Siemanko,

Nie dawno dokonażem zakupu następnego motocykla (już trzeci sprzłcior) :P. Więc nadszedł czas aby się nim pochwalić (wcześniej zapominażem zrobić zdjęcia).

Jest to Husqvarna SM 125S z 2005 roku w stanie naprawde super jak na ten rocznik i ta cenę i ten przebieg (jak z salonu :P).
Motorek jest do rejestracji ale z negocjacji ze sprzedajacym ustaliżem, że przegląd i tłumaczenie jest w cenie :).

Motocykl jest aktualnie w pełni seryjny.
Jedyne co zmieniłem, to wczoraj kupiłem nowy łańcuch, świece i filtr paliwa :).

Wszystkie zdjęcia ??cznie: http://bikepics.com/members/Nikikin/05sm125s/

W planach m.in.:
- wydech Pro CIRCUIT platinium (caży kompletny układ)
- lampa Acerbis (ale jaki konkretnie model to jeszcze nie wiem)
- błotnik Polisport Supermoto
- handbary Polisport SHIELD aluminium

My??ażem jeszcze o membranie V-Force3 i tylnej lampie LED ;].
Może macie jakieś propozycje co do jakiśzmian ;>?

Co będzie dalej, czas pokaże :P.

O człowieku, gratuluje zakupu - o takim sprzecie marzyłem przed kupnem runna :slight_smile:

Fajny Husky :wink:

Fajne ile za niego dałeś ja niedługo przymierzam się do kupna 125 albo 250 coś mniejszego niż 600 tka :wink:

Dałem 6500zł z tłumaczeniem i przeglądem (stargowałem o 1000zł) plus koszta transportu 250zł :). W sumie to kupiłem w ciemno bo z pod Poznania przywieśli motor bez ogl?dania do Kielc :P.

[ Dodano: 2008-09-15, 21:00 ]
Zakupiłem już pompke hamulcową do Huski :). Oryginalna jest uszkodzona, kiepsko dozuje. Pochodzi ona z Ducati Monster S2R xD. Posiada nawet ‘racingowy’ zbiorniczek na płyn :stuck_out_tongue: (bardzo Ładny).

no motorek niczego sobie :wink: tylko odpalic i jechać w jakieś tereny :sunglasses: mógłbył kupić sobie jakieś lusterka bo to jakoś ‘‘szpanersko’’ nie wygląda :wink: a poza tym super daje 8/10

Dopiero zaczynam zamawiać części :). A w teren to szkoda moto :P. W końcu to supermoto. Zamierzam ściągnąć sobie wydech Pro Circuit z USA ale nie bardzo wiem jak to zrobić :P. Może ktoś już coś takiego czynił :P?

Sprawdzales juz jak smigać? Ilev max? ile do 100?? Szkoda ze tak daleko mieszkasz bo chetnie bym się przejechać czymś takim

V-max 125, ale to przez wielka zebatke na tyle. Musze pomyśleć nad mniejszą. No predkść maksymalna jest dosłownie po chwili. A przyspieszenia nie bardzo mam jak sprawdzić bo jak przyspieszam tak fest mocno to tyłem mi rzuca :P. I coś mi się dzieje ze sprzłgłem bo jak chce ruszyć tak fest mocno to mi tak jak by mocno szura o coś, a jak łagodnie to jest ok… Zamówiłem sobie też lampe Acerbis CYCLOPE, ale niestety będzie za jakieś 3 tygodnie… Jeszcze muszę sobie błotnik przedni jakiś kupić, ale sam już nie wiem który… Może jakieś propozycje ;>? Kolejnym pomysłem są czerwone felgi i jakieś inne dodatki na czerwono :). Spodobała mi się ta huska: http://bikepics.com/pictures/1228046/

[ Dodano: 2008-09-30, 11:33 ]
Mam już gaźnik oraz tylny amortyzator z pełną regulacją do Huski :). Gaż?nik to Dell’orto VHSB 34mm, wkrótce zabiorę się za niego 8). A amortyzator to SACHS z pełną regulacją :slight_smile: Co do lampy, przedniego błotnika i handbarów, to wszystko jest juz zamówione i czekam na nie :). Wszystko będzie firmy Acerbis :mrgreen:. Zastanawiam się czy kupować jakąś lampę na tył czy samemu ją może zrobić (nie mogę za bardzo znaleśćć takiej co mi przypasuje :P).

Jeśli lubisz się kłócić z pałami, że lampa bez homologacji to rób sam :P. Jeśli nie lubisz wdawać się z nimi w dyskusję to kup jakąś z homologacją :slight_smile: Ale mało który pies patrzy czy masz zahomologowaną lampę więc problemu specjalnego nie ma :slight_smile:

Moim zdaniem z gaźnikiem przesadziłeś. Wiesz ile to ci będzie prz takim gardzielu palic??

corey93 napisał:

Jeśli lubisz się kłócić z pałami, że lampa bez homologacji to rób sam :P. Jeśli nie lubisz wdawać się z nimi w dyskusję to kup jakąś z homologacją :) Ale mało który pies patrzy czy masz zahomologowaną lampę więc problemu specjalnego nie ma :)

Tylko, że nie mogę znaleść jakiejś takiej lampy na LED z białym kloszem i cienką :P. Szukam takiej listewki małej :P. Bo lampa będzie normalnie na końcu błotnika a tablica będzie przed kołem :).

Wino napisał:

Moim zdaniem z gaźnikiem przesadziłeś. Wiesz ile to ci będzie prz takim gardzielu palic??

Nie mam problemu z paliwem :P. Wcześniej myślałem kupić gaźnik Keihin PWK 38, ale stwierdziłem, że to będzie już przesada :P. Pó??niej szukałem Keihin PWK 33 albo 36, problem w tym, że taki gaźnik ciężko dostać w Polsce więc wybór padł na Dell'orto VHSB 34 :P. Do tego gaźnika muszę przekminić nad większym króćcem ssącym :).

Jak nie masz problemu z paliwem to wes mi załatw trochę :smiley: Mi by się przydało :slight_smile:

Wrzuciłem fotki na internet z zakładania amortyzatora do Husqvarny :). Myślę, że po jutrze zabiorę się za modyfikacje gaźnika :slight_smile: (jutro nie będę miał kiedy posiedzieć w warsztacie :P). Jak skończę gaźnik to zarzucę fotkami :).

[ Dodano: 2008-10-04, 17:22 ]
Gaż?niczek skończony :). Teraz muszę pokminić jak ściągnać wydech Pro Circuit do Huski :P. Choć myślałem jeszcze nad wydechem FMF, ale nie wiem gdzie taki dostać w PL. Może ktos wieś

Kurde to jest maszyna:D Myśle ze za roczek sobie takie cos sprawie na razie się mecze sqtem
pzdr
ps napisz osiagi tej maszynki

Doszła mi dzisiaj nowa przednia lampa odraz handbary :mrgreen:. Musze jeszcze zamówić błotnik na przód i wymyslić coś fajnego z tylną lampą i kierunkami :).

[ Dodano: 2008-11-03, 22:09 ]
Mam już nowy przedni błotnik firmy WPR :).

Teraz muszę kupić króciec ssący od Husqvarny WR/CR 125 i następną sprawą będzie załatwianie wydechu i inne sprawy optyczny, jak anodowanie :).

Musze utwardzić zawieszenie… Koniecznie tył musi być wyżej przy jeździe w dwie osoby…
Jak to zrobić :P? Wstawić jakąś hiper twardą sprężyne?

Stary tylko pozazdrościć takiej fury:D naprawdę, ale załóż se do niej jakieś oponki z bieżnikiem crossowym/kostki:D

Nie no, kozacka maszyna :wink: Napisz ile ci pali na tym gaźniku… :smiley:

gumispro, skoro to jest super moto to po co opony kostkoweź?

Plany się troszeczkę zmieńiły.
Pomyśłałem przerobić optycznie huske na młodszy model :). Plastiki takie jak w tej husce:

Jak myślicie :)?
Potrzebował bym kupić: bak, siedzenie i boczne plastiki.