Witam posiadam Hondę lead 50 z 92r koło silnika mam 2 kabelki odłączone koloru żółty i zielony do czego one są? Myślałem że do ssania ale ta honda chyba nie ma ssania ma niskie obroty 2 sprawa przestał mi odpalać na starterze jest reakcja kręci kręci ale nie odpala muszę ją z kopa odpalać wiecie może czemu przestał odpalac na guziku?
tytuł tematu oczywiście taki że aż sie nie chce wchodzić nawet…
ja bym pobrałl z neta schemat elektryczny (wiring diagram) albo książke napraw - (service manual, repair manual) i zobaczył od czego sa te kable.
I nie wiem czemu nie odpala na rozruszniku. Może akumulator, może moduł, może cewka, może rozrusznik kręci za wolno, może pada kompresja, może zawór membranowy, może świeca, może stan i regulacja gaźnika… przyczyn może być dużo. Trzeba je posprawdzać.
Odpalanie z kopniaka jest “gwwałtowniejsze” niż z rozrusznika i nie obciąża elektryki - wiec wszelkie niedomagania wychodzą własnie na paleniu na zimno z rozrusznika. Nawet jak ci ucieka kompresja to na kopniaku może jeszcze załapać sie na zapłon a na rozruszniku już nie - bo za wolno kręi.
Cewka akumulator rozrusznik zawór membranowy nowy silnik wszystko ma nowe rozrusznik nowy cylinder nowy wiem że temat kijowy ale szukam pomocy na szybko całe bebechy ma nowe może świeca bo tego nie sprawdzałem akumulator ma tydzień
a może nowe ale po taniości i do kitu albo źle złożone. zmierz kompresje