Hondę lead 50 z 92r schemat instalacji i odpala tylko z kopniaka

Witam posiadam Hondę lead 50 z 92r koło silnika mam 2 kabelki odłączone koloru żółty i zielony do czego one są? Myślałem że do ssania ale ta honda chyba nie ma ssania ma niskie obroty 2 sprawa przestał mi odpalać na starterze jest reakcja kręci kręci ale nie odpala muszę ją z kopa odpalać wiecie może czemu przestał odpalac na guziku?

tytuł tematu oczywiście taki że aż sie nie chce wchodzić nawet…

ja bym pobrałl z neta schemat elektryczny (wiring diagram) albo książke napraw - (service manual, repair manual) i zobaczył od czego sa te kable.

I nie wiem czemu nie odpala na rozruszniku. Może akumulator, może moduł, może cewka, może rozrusznik kręci za wolno, może pada kompresja, może zawór membranowy, może świeca, może stan i regulacja gaźnika… przyczyn może być dużo. Trzeba je posprawdzać.
Odpalanie z kopniaka jest “gwwałtowniejsze” niż z rozrusznika i nie obciąża elektryki - wiec wszelkie niedomagania wychodzą własnie na paleniu na zimno z rozrusznika. Nawet jak ci ucieka kompresja to na kopniaku może jeszcze załapać sie na zapłon a na rozruszniku już nie - bo za wolno kręi.

Cewka akumulator rozrusznik zawór membranowy nowy silnik wszystko ma nowe rozrusznik nowy cylinder nowy wiem że temat kijowy ale szukam pomocy na szybko :slight_smile: całe bebechy ma nowe może świeca bo tego nie sprawdzałem akumulator ma tydzień

a może nowe ale po taniości i do kitu albo źle złożone. zmierz kompresje