Witam
Mam problem z Hondą Vision 93’ .
Została ona sprowadzona z Belgii. Z tego co wiem, zakładają tam blokady żeby jechał około 35km/h.
Wymieniłem pasek, rolki, dzwon, sprzęgło, korerektor mometu obrotówego. pasek wysuwa się maksymalnie i w przekładni nie ma żadnych blokad.
Na tłumiku nie ma zawirowywacza spalin, wszystko jest drożne.
Zrobiłem szlif cylindra, założyłem nowy tłok i pierścienie- wszystko dotarłem.
W gaźniku siedzi dysza 052, wkładałem 065 ale nie było żadnego efektu. Regulowałem go na wszystkie możliwe sposoby i nic.
Zawór membranowy, łożyska i simmeringi są w dobrym stanie.
Moduł zapłonowy nie ma blokad.
Może ktoś mi powiedzieć czemu na stopkach wkręca się na obroty a podczas jazdy już nie chce i jedzie tylko 38 do 40km/h ??
Pewnie mofa byla a zeby mofe odblokowac trzeba cylinder wymieniłeś kup nowy cylinder i po problemie
co to ta mofaż
Nie wymieniaj cylka podnieś kanał wydechowy 4mm i po problemie. Jak odkręcasz gaz na stopkach to kręci spore obroty czy małe?
lepiej kupić jakis 70ccm np mk hm najmocniejszy cylinder z pozimu sport do ac
mateo007 napisał:
lepiej kupić jakis 70ccm :D np mk hm najmocniejszy cylinder z pozimu sport do ac
Po co ma wymieniać jak wykosztował się na nowy tłok szlif. Najlepiej podnieś to oko wydechowe multiszlifierką a jak nie masz to jesteś skazany na pilniki.
mateo007 napisał:
np mk hm najmocniejszy cylinder z pozimu sport do ac
Co Cię naszło na te cylindry MK??!!
Poza tym wcale nie jest najmocniejszy w swojej klasie!!
Popieram siwy_fact, najmocniejszy w swojej klasie jest S6 Sport Pro Ha !
Czyż nie ?
w niemczech od bodajze 13 lat można jezdzic mofa czyli skuter w chuj zablokowany co jedzi z wszystkimi blokadami 25km/h ale wystarczy sciagnac blokady i zmienić cylinder lub to okno podniesc i po mofe i cieszysz się pełna moca ;)kruczex napisał:
co to ta mofaż
Danielson napisał:
w niemczech od bodajze 13 lat można jezdzic mofa czyli skuter w wacuś zablokowany co jedzi z wszystkimi blokadami 25km/h ale wystarczy sciagnac blokady i zmienić cylinder lub to okno podniesc i po mofe i cieszysz się pełna moca
dlatego właśnie nie lubię niemcowni :->
Przemas92 napisał:
Nie wymieniaj cylka podnieś kanał wydechowy 4mm i po problemie. Jak odkręcasz gaz na stopkach to kręci spore obroty czy małe?
powoli wkręca się na coraz wyższe aż wykręca maxa.
Ale czy obroty max są wysokie czy nie? Zdejmij cyla i zmierz wysokość okna wydechowego.