Honda Vision V-max tylko 38km/h po zdjęciu blokad

Witam

Mam problem z Hondą Vision 93’ .

Została ona sprowadzona z Belgii. Z tego co wiem, zakładają tam blokady żeby jechał około 35km/h.

Wymieniłem pasek, rolki, dzwon, sprzęgło, korerektor mometu obrotówego. pasek wysuwa się maksymalnie i w przekładni nie ma żadnych blokad.

Na tłumiku nie ma zawirowywacza spalin, wszystko jest drożne.

Zrobiłem szlif cylindra, założyłem nowy tłok i pierścienie- wszystko dotarłem.

W gaźniku siedzi dysza 052, wkładałem 065 ale nie było żadnego efektu. Regulowałem go na wszystkie możliwe sposoby i nic.

Zawór membranowy, łożyska i simmeringi są w dobrym stanie.

Moduł zapłonowy nie ma blokad.

Może ktoś mi powiedzieć czemu na stopkach wkręca się na obroty a podczas jazdy już nie chce i jedzie tylko 38 do 40km/h ??

Pewnie mofa byla a zeby mofe odblokowac trzeba cylinder wymieniłeś :wink: kup nowy cylinder i po problemie

co to ta mofaż

Nie wymieniaj cylka podnieś kanał wydechowy 4mm i po problemie. Jak odkręcasz gaz na stopkach to kręci spore obroty czy małe?

lepiej kupić jakis 70ccm :smiley: np mk hm najmocniejszy cylinder z pozimu sport do ac

mateo007 napisał:

lepiej kupić jakis 70ccm :D np mk hm najmocniejszy cylinder z pozimu sport do ac

Po co ma wymieniać jak wykosztował się na nowy tłok szlif. Najlepiej podnieś to oko wydechowe multiszlifierką a jak nie masz to jesteś skazany na pilniki.

mateo007 napisał:

np mk hm najmocniejszy cylinder z pozimu sport do ac

Co Cię naszło na te cylindry MK??!!

Poza tym wcale nie jest najmocniejszy w swojej klasie!!

Popieram siwy_fact, najmocniejszy w swojej klasie jest S6 Sport Pro Ha !

Czyż nie ?

kruczex napisał:

co to ta mofaż

w niemczech od bodajze 13 lat można jezdzic mofa czyli skuter w chuj zablokowany co jedzi z wszystkimi blokadami 25km/h ale wystarczy sciagnac blokady i zmienić cylinder lub to okno podniesc i po mofe i cieszysz się pełna moca ;)

Danielson napisał:

w niemczech od bodajze 13 lat można jezdzic mofa czyli skuter w wacuś zablokowany co jedzi z wszystkimi blokadami 25km/h ale wystarczy sciagnac blokady i zmienić cylinder lub to okno podniesc i po mofe i cieszysz się pełna moca

dlatego właśnie nie lubię niemcowni :->

Przemas92 napisał:

Nie wymieniaj cylka podnieś kanał wydechowy 4mm i po problemie. Jak odkręcasz gaz na stopkach to kręci spore obroty czy małe?

powoli wkręca się na coraz wyższe aż wykręca maxa.

Ale czy obroty max są wysokie czy nie? Zdejmij cyla i zmierz wysokość okna wydechowego.