Witam. Otóż mam pewien problem, mianowicie od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Hondy SXR 50 2T 98r, chciałbym się dowiedzieć czemu ta honda jedzie 50km/h, jakoś znudziła mi się jazda max 50km/h, patrzyłem na blokadę wariatora ale nie było żadnej blokady, na wydechu też nie było, gdzie jeszcze sprawdzić oprócz tych dwóch rzeczy, dodam iż on ma 4,5HP i jest to dziwne że taki chiński skuter jedzie 70km/h a mój tylko 50km/h, mógł by ktoś pomóc w tym, może ktoś już miał tą samą hondę i podpowie mi. Pozdro
myśle że wydech, wariator (rolki), moduł i restrykcja w filtrze powietrza
Dzięki za info, dzisiaj patrzyłem i nic nie mam w filtrze powietrza żadnej blokady, co do rolek to mam ale lekkie, nie jestem w stanie określić ile mają g, wydech będę wymieniał ale to za jakieś kilka miesięcy na sportowy, ogólnie to mam pytanie co do modułu zapłonu, jakbym kupił moduł odblokowany to by mi coś dał? odblokował cały skuter?, może przez ten moduł jest cały zablokowany i dlatego mi jedzie tylko 50km/h.
Dodam iż jest to dziwne, gdyż nie mam blokady na wariatorze, wydaje mi się ze była ta blokada ale została ściągnięta przez kogoś innego.
Głównie wydech blokuje. Moduł odblokowany zdejmie odcięcie zapłonu więc pojedzie na pewno szybciej, oczywiście jak wydech pozwoli uzyskać większe obroty
Dzięki bardzo. Jak na razie nie mam czasu bo robota jest, jak będę miał czas to dam znać czy zmiana wydechu i modułu pomogła