Witam jak w temacie szukam skutera 125cc Od dwóch tygodni oglądam(na żywo) rożne skutery i jak narazi najbardziej do gustu przypadła mi honda S-wing widziałem tez ciekawe modele jak Honda S-wing 125 , Kymco Downtown 125, Pegueot Satelis 125
Tylko ciężko coś o nich znal esc chodzi mi głownie o wytrzymałość ,osiągi i który najbardziej mułowaty ze startu Szukam używanego do 7tys
Wombacie i znowu, masz rację, ale i jej nie masz, a jeżeli jeszcze dołożymy do tego różnorakie wariacje z zaimplementowanym tu i ówdzie napędem CVT to wyjdzie, że jedne górą latają, a inne ledwo pełzają. Nie ma z tym tak łatwo, a trzeba z tym jakoś żyć. ... http://motormania.com.pl/porady/warsztat/hamownia-moc-moment-obrotowy-fakty-i-mity/ - W używanych 125-tkach (tych mniej i tych bardziej markowych), powyżej 5 tysiaków można już sobie nieco powybierać i jest to zazwyczaj kwestia gustu, subiektywnych odczuć i kilku innych spraw (wiedza własna przyswojona, dość pewne żródło zakupowe, obyta w temacie stacja diagnostyczna bądź serwis dedykowany). Potem można już zostać... kolejnym szczęśliwym właścicielem. Tak głosi legenda. :-)
nie jest. tzn w zasadzie jest ale to już moment przemielony przez skrzynie biegów w funkcji obrotów czyli MOC. To nie TDI. Jest istotny stosunek mocy do masy. Koniec zależności. A reszta to loteryjne dywagacje o zestrojeniu i stopniu zużycia napędu oraz ślizganiu sie paska CVT. Skoro coś ma lepszy stosunek mocy do masy niż coś innego a jest wolniejsze to w zasadzie oznacza tyle że ma gorzej wyregulowany/bardziej zużyty napęd.