Witam serdecznie to mój pierwszy post :-) W związku ze zmiana przepisów mam zamiar kupić skuter 125cm3 i użytkować go na kategorię B.
Mam kilka pytań odnośnie zakupu i użytkowania.
Budżet max 3000zł
1, znalazłem ładną Honde Pantheon 125cm3 2T z roku 1999, (2000zł) moc w dowodzie rej. 10KW a waga 162kg, sosunek mocy do masy wyszedł mi 0,061,czy dobrze obliczyłem??? i czy taki wynik spełnia wymogi?? (pytania śmieszne ale w necie jest dużo rozbieżności) 2, za 2900zł mogę kupić piaggio x8 2001r ale posiada obtarcia itp lepiej dołożyc??
Fajnie, że myślisz o jakieś 125-tce, ale najszybszej odpowiedzi udziela jednak jakikolwiek dowód rejestracyjny danego pojazdu jednośladowego, albo zwyczajna wizyta na jakiejkolwiek stacji diagnostycznej (z przyszłym nowym nabytkiem, albo nawet na tzw. gębę, czyli ze zwykłym zapytaniem w takim temacie). Ludzie z danego forum mają swoje rozliczne przemyślenia na niemal każdy zakładany temat, ale pewnych rzeczy się jednak zwyczajnie nie przeskoczy i trzeba o to pytać u samego żródła (stacja diagnostyczna lub lokalny wydział komunikacji). Tam pytaj. Wypada nawet wręcz. Zwłaszcza przed każdym zakupem czegokolwiek z jakimś tam silnikiem (przyczepki celowo już pomijam tutaj milczeniem).