Witam planuje zakup 125 a bardziej szczegółowo Honda NSR lub CBR które lepiej? czy lepiej zakupic CBR 125 z roku 2008? na wtrysku? na co zwracac uwage przy zakupie?
A jaki silnik preferujesz? 2 czy 4 suwowy? Cbr-ka jest mniejsza i wygląda mniej poważnie, za to lepiej brzmi.
No i nsr ma dużo lepsze osiągi. Za to będzie Ci 2x tyle palić i obawiam się, że częstsze remonty. Nsr wygląda poważniej, osiągi ma nie wiele gorsze od małych "dorosłych" motocykli. Zresztą popatrz na onboardy na yt. Jeżeli stać Cię na jazdę Nsr to bierz śmiało, mnie jednak było by trochę szkoda kasy na eksploatacje 2t i wziął bym cbr, chociaż miał bym poważny problem przy wyborze.
Zdecydowanie Honda Varadero 125
W swojej klasie najlepsza 125-tka. Kultowy silnik chłodzony cieczą, wytrzymały, mocny niezawodny motocykl. CBR-ka to taka mała popierdółka stylizowana na poważnego ścigacza - to już CBF125 w porównaniu z nią lepiej i dojrzalej wygląda.
Duży jak na swoją klasę motocykl, "wygląda na rasową 600-kę" - to typowa opinia na temat tego modelu.
czyli cbr lepiej? chodzi mi rowniez o to by nie wkladac w Motocykl sporo kasy, wiec CBR mniej pali?
CBR spali 2x mniej od Nsr
tzn ile tak srednio?
CBR to 4t na wtrysku, więc nie powinno brać więcej niż 3,5l. NSR łyknie 5-6 litrów przy w miarę spokojnym traktowaniu
Moja CBF125 pali 2L/100km. CBR125 będzie paliła do 3L/100km, bo ma wyższy moment obrotowy. Ale mimo wszystko ja bym wybrał Varadero XL 125. Ale to mój wybór.
pomysle nad CBF lub CBR zobaczymy jak finansowo sie zmieszcze:) a varadero jakos mi nie podchodzi. Dziekuje za pomoc :)
Weźcie też pod uwagę, że wiaderko będzie sporo droższe od cbr/cbf/nsr :/
Ale to naturalne, że lepszy produkt będzie droższy. To tak samo, jak byś się zastanawiał nad zakupem Skody i Mercedesa. To oczywiste, że Mercedes będzie droższy. Tak samo można porównać CBR i NSR - CBR jest znacznie tańsza.
bo cbr to wyrób motocyklopodobny a wiadro to motocykl z małym silnikiem
Nie wiem, dlaczego wszyscy zachwycają się tą CBR-ką. Sam mam CBF125 i szukam czegoś większego. Chociaż CBF w porównaniu z CBR-ką wygląda zdecydowanie "poważniej". Pojeżdżę jeszcze trochę CBF-ką i będę się rozglądał za Varadero 1000 - to moje marzenie.
CBR 125 to śmiech na sali. :)