Witam serdecznie , Mam pytanie skierowane do użytkowników 2t ,a konkretnie hondy nsr 125 . Czy koledzy motocykliści mogliby mi powiedziec ile wynosi spalanie po miescie i co jest najważniejsze do sprawdzenia przy zakupie używki( oprocz oczywistych rzeczy jak tarcze czy zawieszenie ). Co jest najczęstsza awarią , co jest najszczestszym problemem bo chcialbym wiedziec czy mnie czeka wymiana czy juz zostało to wymienione przez właściciela Dziekuje !!
może to mało odkrywcze ale kupując używany sprawdzasz wszystko co możesz sprawdzić.
To ma swoje lata, było naprawiane już 100 razy i pewnie różnej jakości częściami i do tego nie wiadomo ilu rzeźników tym jeździło i jak jeździło.
Wiec od stanu manetek, przez spawy, gumy, kostki, klosze, tarcze, cylinder (to 2T wiec to ważne) , wydech, opony, koła, osie,plastiki…itd sprawdzasz wszystko.
Te wszystkie prawdy o “typowych usterkach” to była śpiewka kiedy to było w stanie fabrycznym o lekkim zużyciu. Teraz bedzie sie sypać to na czym oszczędził poprzedni właściciel/właściciele.