Honda BALI 100cc po regulacjach czyszczeniu dalej pali 5,5 L

Witam! Mam honde Bali 100cc. Kubilem ja nie dawno bo tania (mieszkam w Barcelonie tu wszystko jest drogie :). Palila od dotyku, kopa miala, to czemu nie :)

Do rzeczy:
- Po rzejechaniu 100 km okazalo sie ze spala jakies hmmm 8 litrow na 100km
- Honda miala jeszcze jeden mankament: przy ruszaniu i do 10km/h- 15km/h gorzej pracowal silnik : szarpal, parskal i sie dusil (jak sie dobrze rozgrzal to juz lepiej ale dalej dawalo sie to odczuc)
-
* Zakupilem narzedzia jakie moglem i:
* wyczyscilem gaznik
* wymienilem filt powietrza
* sprawdzilem czy nie lapie lewego powietrza
* cisnienie w ogumieniu jak w instrukcji
* sprawdzilem automat ssania ( nie jestem do konca przekonany czy dziala poprawnie: dostaje prad rozgrzewa sie bimetal ale na wyjetym urzadzeniu nie widziem zeby jakos ta iglica sie wysuwala czekalem ze 2 min)

- Po zlozeniu wszystkiego do kupy i odpaleniu miala takie spore pie**lniecie...
* przyregulowalem gaznik

efekt jest taki: pali 5,5 L i dalej sie dusi tylko pomiedzy 20km/h a 25km/h.

Co zrobic zeby to zlikfidowac i zeby palila mniej?
Honda nawet po wkreceniu sruby na max od skladu mieszanki nie gasnie.
na wkreconej na max srubie pracuje gorzej wiadomo. W miare wyrecania polepsza sie i efekt duszenia da sie przesunac na coraz wyzsza predkosc. Czyli jak wykrece bardziej to dusi sie przy 30-35km/h.

Zastanawiam sie czy ssanie nie dokonca sprawnie dziala. Bo po wkreceniu sruby na max nie gasnie i nawet jakos tam jedzie...

Jak sprawdzic dokladnie to automatyczne ssanie??( rozgrzewa sie bimetal ale nie widze zeby dzialo sie cos z iglica)

Co zrobic zeby mniej kotlowala paliwa??

Igliczka od ssania powinna się wysuwać jeśli nie widać to do wymiany iglice w gazniku ustaw na środek ,wyreguluj i sprawdz

Podeslij mi prosze jak mozesz jaks sklep internetowy gdzie mogloby byc takie ssanie, bo tu w Barcelonie zaplacilem za klocki ponad 100zl :/

Może być takie http://moto.allegro.pl/naraku-ssanie-automat-ssania-2t-keeway-cpi-aprilia-i2710052631.html lub http://moto.allegro.pl/gaznik-elektrozawor-ssanie-ssania-skuter-2t-i2711477247.html lub http://moto.allegro.pl/elektro-ssanie-aprilia-honda-gilera-malaguti-i2687520675.html tutaj musisz sam sprawdzić jakie jest u ciebie porównać z tym co oni sprzedają ,zadzwonić i powiedzieć co potrzebujesz i do jakiego skutera

Dobra, sprawdzilem dokladnie i:

*ssanie dzial poprawnie wysuwa sie
* iglica byla ustawiona na srodku
*przestawilen na jeden poziom wyzej (iglica bardziej w dol)

Efekty sa takie jak poprzednio, mianowicie:
- dlawi sie przy niskich obrotach jak dadam mocniej gazu to wkreca sie super (zawsze czy mieszanka mniej czy bardziej uboga)
- Donerwujace to troche wiec odkrecilem mu bardziej mieszanke i efekt duszenia sie i dlawienia na niskich obrotach stanowczo zmalal.

- Teraz jest wmiare ok tylko na zimnym jest tragedia, no ale jak sie rozgrzeje jest w miare ok.

Jak jest zimny to wydaje mi sie ze dostaje za duzo paliwa, wiec na zimnym przed odpaleniem zakrecilem srube od mieszanki na maxa i w efekcie lepiej mu szla jazda na zimnym. (wczesniej nie mial mocy parskal i kopcil na zimnym)

No ale jak sie rozgrzeje to jest juz za malo mieszanki i na wolnych obrotach przy ok 20- 25km/h dusi sie i nie rowno pracuje. No to odkrecam srube o jakies 0,7 obrotu i jest w miare ok. Czyli jest power i nie szarpie przy malej predkosci.

HGW o co mu chodzi. Pewnie teraz znow bedzie mi duzo palil.

Jak poznac czy dysza albo iglica jest do wymiany ?

Ciężko powiedzieć nie wiadomo co poprzedni właściciel w tym skuterze robił może jakiś tuning ,trzeba sprawdzić szczelność czy nie pobiera lewego powietrza może w gazniku jest za mała dysza lub za duża