HEBO NEXT GENERATION regulacja POMOCY

Mam Aprilia rally AC (seria) i postanowilem zmienić wariator na sportowy by zyskac przyspieszenie i kilka km/h i ku mojemu zdziwieniu skuter jedzie jeszcze gorzej gorzej przyspiesza jest wolniejszy i slabszy :-? . Zalozylem sprężynę z zestawy i rolki 4.1 Pomyszci :cry: e w regulacji :-/ :expressionless: :-x :shock: :cry:

Nie jest powiedzane ze będzie jechać lepiej na rolkah i sprezynach z zestawu sa jeszcze takie rzeczy jak waga kierowcy musisz po prostu trafić jeden dzień Najlepiej metodą prób i błędow

Tak kolega wyzej ma racje nie zawsze roliki itd. z zestawu pasuje w ustawienia.Jest wiele czynnikow jakich jak np.stan cylindra,twoja waga.Rozumiem ze masz wszystkie blokady zdjęte?

Kumpel wsadzić to wario i też ma z tym problemy… Sprężyne wsadziłeś tą z zestawu, zmień ją na seryjną. Jak zmienisz to napisz wtedy jak leci itd, dalej będziemy coś radzić.

jak zmienilem to jedzie troszkę lepiej ale nadal gorzej od seryjnego. Wedlog mnie on nie chce się wkrecic na obroty. :expressionless:

Napisz jaki masz skuter jeśli masz mozliwość ja bym oddał ten wariator ponieważ wariatory hebo są najtrudniejsze do wyregulowania Napisz nam dokładnie jaki masz skuter przebieg w jakim on est stanie czy coś już wymieniałeś (mam na myśli tuningowe części) może ci doradzimy i kupisz sobie inny. Jak nie to postaramy się abyś dobrze go ustawić

Rzaparow napisał:

Napisz jaki masz skuter

Aprilia Rally AC. Sprężynki jakie masz teraz I ile gram masz seryjne rolki?

sprezynki mam seryjne a rolki seria 6.5gr Skuter jest po szlifie(1000km) wszystko reszta seria.

siema także mam ten problem, tylko że ja mam jeszcze wydech tecnigas next r ,założyłem rolki 4.1 i sprężynę z zestawu ale nadal z początku nie wkręca na obroty :-/które dochodzą przy vmax. do 8tys. obrotów a bez waria nawet dochodziły do 10tys. teraz zamierzam zainwestować w sprężynki do sprzęgła ale zastanawiam się jakie +30% czy +50%?I czy to wogule pomorze :smiley: pozdro

Jak masz muła na starcie to sprężynki zmień. A na jakieś to zależy od Ciebie :stuck_out_tongue:

czyli rozumiem ze mam zmienić sprezynki na twardsze i powinno byc ok?>>> :lol:

Masz 3 komplety rolek to wykorzystaj je , weź 3 z jednej gramatury i 3 z drugiej , użyj w wariatorze na przemian i sprawdzaj , oczywiście oblicz sobie jaką masz wtedy wage rolki

Seryjne ma 6.5 a teraz ma 4.1 i do tego jest muł na starcie. Moim skromnym zdaniem to wina sprężynęk.

Ok jutro kupie sprezynki hmmm… +30% i napisze czy jest lepiej. A zastanawiam się jeszcze czy to nie moze byc wina sprzeglas dzwonu lub paska…

Napewno nie jest to wina dzwonka. Pasek też odpada. Kup te sprężynki i wtedy się okaże.

czyli moze to byc tesz sprzeglo??? i okaze się to po założęniu sprezynek???

Jak zmienisz sprężynki i będzie leciał dobrze no to spoko jeżeli tak samo no to znaczy że winy trzeba szukać gdzie indziej…

jeżeli sprężynki nie pomogę to może masz źle wyregulowany gaźnik, jest za słaba mieszanka i nie chce wkręcał na obroty :lol: Ja dzisiaj będę regulował i zobaczymy. :sunglasses: Jak wy wyciągacie rolki z tych kopert(bo ja mam zestaw z rolkami które się wkłada w takie czerwone “koperty” i bardzo trudno je potem wyjść :mrgreen: ) Wyregulowałem gaźnik i jest prawie idealnie :lol: Iglicę mam ustawioną na środkowy ząbek (i nie chcę tego zmieniać). Po prostu dostawał za mało powietrza i była zła mieszanka. Teraz mam wykręconą śrubkę od mieszanki i wkręciłem zwykłą krótką śrubkę żeby się nie napchało brudu do gaźnika. Nadal ma za mało powietrza. Jak można jeszcze zwiększyć ilość powietrza? Nuciu założyliście sprężynki

[ Dodano: 2008-07-10, 17:24 ]
czy ktoś tu wogule jeszcze zagląda?