Hebo next generation, montaż :/

Siemka, mam pytanie, wraz z wariem hebo ng dostałem grubą podkładke która wsadziłem za wariatorem bo seryjne wario było grubsze ale w zestawie były też 2 podkładki o grubości ok 1 mm czy je tez muszę użyć ? pytam się bo mam gilere runner i z wydeszkiem hebo new performer i wariem jade tylko 70 km/h i niemogę wyregulować :confused: z góry dzieki za pomoc

ta podkładka pod wariatorem to była blokada :stuck_out_tongue: wywal ją :P, a co do tych dwóch cienkich podkładek to nie musisz ich dawać. Ja do swojego zipa nie dostałem żadnych cienkich podkładek, a kupiłem identyczny wariator :slight_smile: wsadź sprężynę z zestawu, wywal blokadę i wtedy reguluj.

jakto blokada ? chodzi mi o ten gruby pierścień, nie to co na tulejke się zakłada ( blokade ) tylko z tylu wariatora pierścień … to blokada ?! :confused:

[ Dodano: 2008-10-03, 21:37 ]
przecież bez tego pierścienia na wale by mi wszystko latało …

czyli czekaj… chodzi Ci o podkładkę grubą na około 5mm, czy o taką grubą która wchodzi przed tulejką wariatora?? bo chyba się nie zrozumieliśmy

[ Dodano: 2008-10-03, 21:43 ]
taka czerwona jestą?

nie jest czerwona, jest srebrna, taki pierścień bruby moze mieć z 5mm grubosci albo nawet 1 cm … aha jeszcze jedno pytanie, jak wsadza się cieższe rolki to wtedy dac też twardszą sprężyne centralną ??

Ta gruba podkadka srebrna jest po to zeby dać za nakrętke na wale zamiast tej seryjnej ale nie musisz jej dawać.

jak na wale za nakrętka ? wiesz w ogóle o co mi chodzi ? to taki gruby pierścień, z tego co słyszałem to jest poto aby za wariatorem wsadzić bo wariator seryjny jest grubszy …

to sa podkladki zeby wyregulować skuter. A skoro ci ociera to wloz najciensza ktora będzie dzialac rowniez jako odsuniecie nieco wariatora.

Najlepiej daj fotkę tego pierścienia!!!

tak jak napisał kolega karel17. te podkładki są żeby regulować żeby na wale nic nie latało … dzięki za pomoc, ale tez mam problem z ciagle odkręcajacą się nakretka wariatora. co robic ??