Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

Super - jakbym miał taki wolny dzień jak w sobotę to bym się z wami wybrał. Może w długi weekend coś się uda zorganizować.

Znalazłem dziś na śmietniku rower. Po małym remoncie może jeszcze pojeździć. I gdyby ten rower był skuterem mógłbym założyć temat: "Singiel kopenhaski - moje wycieczki":-)

muszę wymienić w swoim osiołku olej przekładniowy...

patrząc na cenach i jakości na allegro znalazłem bardzo dobrą ofertę:

http://moto.allegro.pl/olej-przekladniowy-mobilube-hd-a-85w90-1l-mobil-i2265548374.html

problem w tym, że jest to aż litr (w przekładni mieści się średnio 115 - 120 (najczęściej) - 125 - 159ml oleju.

Koszt jak widać na aukcji z przesyłką wynosi 38zł.
Pisze się ktoś może na zakup "we dwóch". Chętnie odleję równo 0,5 litra. Nie chodzi mi o oszczędności lecz o to, ze częściej niż raz na rok nie wymienię tego oleju a po 3-4 latach olej straci swoje pierwotne właściwości a to nie o to chodzi.

Opcja zakupu jednorazówki 150ml motula za 20zł troche śmieszy ale też można.

Olej będzie do odebrania na Mokotowie lub jakoś się ustawimy. Ktoś chętny?

wg ksiązki serwisowej powinienem wlać olej SAE 90 czyli taki może być ?
85w90
czy np 80 w90 ?

Kisiu śmigaj, nad morze masz 10 km ;)

Do przekładni świetnie nadaje się Hipol 80W90 a i cena niższa.

Też mu to pisałem ;)

po karcie charakterystyki oleju widzę różnice w kilku właściwościach na "nie"
ale dzieki.
wole dać więcej i wlać coś lepszego, mało jeżdżę stąd to się bierze.

dziś mam dzień wolny od pracy - może jeśli pogoda dopisze uda mi sie pojeździć POZA MIASTEM,

Marku, czyżbyś przerzucał się powoli na Gold Wing'i... na stronie coraz więcej ich. ;)

clsamg63,
ta hondzia GW jest z mojego podwórka, należy do mojego kolegi dlatego znalazł sie na mojej stronie.
Choć nie będę zaprzeczał że podobają mi się "kredensy"

"majówka" już się zaczeła a na forum martwa cisza ... , czy ktoś na ten czas zostaje w mieście ?

Ja jutro chyba gdzieś wyskoczę bo mam cały dzień - mam nadzieję że Hugo z Jolą się odezwą i uda się zorganizować jakiś wypad. Kusi mnie ten Radom ale tak daleko chyba się nie wybiorę.

Ja dziś na rowerku 55 km, a jutro rano w trasę :)

My nadal myslimy gdzie jutro jechac.

Ja mam sprzęt zatankowany pod korek i sobotę dla siebie tak więc jak coś wymyślicie to dajcie znać.

Jakbyście się na coś zdecydowali to dzwońcie na mój numer z profilu - nie wiem kiedy kompa włączę a pod telefonem będę cały czas.

Chyba jednak pojedziemy do Radomia,wytyczyłem taką trasę:

http://g.co/maps/q5p27

Kto się pisze?

Co tak cicho? Jeździcie gdzieś?

na chlanie i z powrotem do łodzi ;>
a w najbliższej przyszłości jeszcze brak planów.